Koninklijke Harmonie O&U | Lenteconcert

zo 07 april 2019 | 14.00 uur | Theaterzaal
  • Muziek

“Een nieuwe lente en een nieuw geluid:
Ik wil dat dit lied klinkt als het gefluit,”

Met deze beroemde eerste zinnen uit het epos ‘Mei” (1889) van de dichter Herman Gorter nodigen we u van harte uit voor ons Lenteconcert op 7 april 2019 in de grote zaal van Cultureel Centrum Jan van Besouw.

Onze gast die middag is, hoe toepasselijk, Koninklijke Harmonie Lentekrans uit Linne. Samen met hen luiden we de lente in. Een gevarieerd muzikaal programma, waar ook nog wat te ontdekken valt!
En niet zo’n beetje: Guus Meeuwsen onthult voor u de geheimen achter de composities die Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning voor u speelt.

Ieder muziekstuk is een verhaal. Verteld door de componist, die liever noten dan woorden gebruikt. En als je weet welke verhaallijnen er in een muziekstuk verwerkt zijn, dan krijgt de muziek een nieuwe dimensie!
Wat te denken van een stuk als Viktor’s Tale van John Williams, waarin een virtuoze klarinetsolo gespeeld wordt. Het stuk is bekend als soundtrack van de film ‘The Terminal’ met Tom Hanks. Of El Arce de Noe van de Spaanse componist Oscar Navarro. De Ark van Noach is één van de beroemdste verhalen uit het Oude Testament. Guus Meeuwsen ontrafelt op zijn geheel eigen wijze, het hoe en het waarom van de stukken die we die middag spelen.

Want zoals Gorter al zei:
”Drank van muziek, altijd en nooit genoeg”.

COMBIDEAL
Voorafgaand aan het concert lekker lunchen? Dat kan! Wij bieden de mogelijkheid tot een combideal: lunchbuffet en concert voor een totaalprijs van € 20,00. Én de muzikanten lunchen zelf ook mee. Dubbel genieten!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 12,00

Prijs: € 20,00