FAQ

ALGEMEEN

 

Toegangsprijzen
Jan van Besouw behoudt zich het recht voor om de toegangsprijzen tussentijds te wijzigen. Kortingen gelden niet met terugwerkende kracht. 

Let op! Koop alléén tickets via de officiële verkoopkanalen. Tickets gekocht via niet-officiële ticketaanbieders worden bijna altijd te duur aangeboden en bieden geen garantie voor toegang. Kijk voor meer informatie op www.weetwaarjekoopt.nl 

Betalingsmogelijkheden
U kunt bij onze theaterkassa betalen op de volgende manieren: via een pinbetaling, met een tegoedbon van het Jan van Besouw, met de Nationale Theater- & Concertbon of met een Podium Cadeaukaart. U kunt niet met contant geld betalen.

Betalen met Podium Cadeaukaarten
Via internet is het mogelijk om uw bestelling te betalen met de digitale Podium Cadeaukaart. U dient hiervoor het gehele proces van bestellen te doorlopen; bij de allerlaatste stap ‘betalen’ krijgt u de optie om met een Podium Cadeaukaart te betalen.
Wanneer u een (oudere) Nationale Theater & Concertbon in wilt leveren, neem dan contact op met onze theaterkassa. Deze bonnen zijn alleen in te leveren bij de theaterkassa.

Verhinderd/omruilen
Wanneer u verhinderd bent, kunt u uw betaalde en/of gereserveerde toegangskaarten tot uiterlijk 48 uur voor de desbetreffende voorstelling retourneren/annuleren. U kunt retourneren/annuleren aan de theaterkassa of via info@janvanbesouw.nl / tel. 013-5343400. Per transactie wordt € 2,75 aan administratiekosten in mindering gebracht op de ticketprijs (exclusief fee/servicekosten). U ontvangt van ons een tegoedbon voor het resterende bedrag. 
Het is helaas niet mogelijk om een ontvangen tegoedbon in te zetten voor gastprogramma’s. De tegoedbonnen zijn alleen in te leveren voor de voorstellingen uit ons eigen programma.

Transactiekosten
Wij berekenen de kosten voor o.a. het betalingsverkeer in bijna alle gevallen los door per ticket. Deze kosten bedragen zowel bij bestellingen via de website als bij de theaterkassa € 1,- per ticket.

Mindervaliden
De theaterzaal heeft vier rolstoelplaatsen. Deze rolstoelplaatsen zijn te reserveren via de theaterkassa.

Consumpties
Bij sommige voorstellingen is het toegestaan om uw consumptie mee de zaal in te nemen; bij andere is dit niet het geval. Dit is afhankelijk van meerdere factoren en wordt voor aanvang beslist. Meer informatie kunt u verkrijgen bij onze medewerkers, tijdens het scannen van uw ticket.

Mobiele telefoon
Uw mobiele telefoon graag uitschakelen voordat u de zaal ingaat.

Beeld- en geluidsopnames
Het is niet toegestaan om tijdens de voorstelling te fotograferen of video- of geluidsopnames te maken. U loopt het risico dat uw materiaal en/of apparatuur op grond van beeld- en geluidsrechten van de optredende artiesten in beslag wordt genomen.

Om te kunnen laten zien wat er allemaal voor moois gebeurt in ons pand maken wij geregeld (impressie)foto’s en (korte) filmpjes voor onze website en social media. Bij betreden van ons pand kan het voorkomen dat u -meestal kort- in beeld komt. Indien u hier geen prijs op stelt kunt u dat kenbaar maken aan degene die de opnames maakt.

Laatkomers
U wordt vriendelijk verzocht om op tijd aanwezig te zijn. Laatkomers kunnen wij pas in de pauze toegang tot de zaal verlenen, omdat anders overige toeschouwers en optredende artiesten gestoord worden. Als er geen pauze is, kan het zijn dat er geen geschikt moment meer is om u toegang te verlenen. Te laat arriveren voor een voorstelling is geen reden voor restitutie van het betaalde bedrag.

Liever geen ongevraagde mail?
Het Jan van Besouw registreert uw naam en adresgegevens om u op de hoogte te kunnen stellen, indien een voorstelling verplaatst of geannuleerd wordt. Uw gegevens worden ook gebruikt voor het versturen van de theaterbrochure (indien van toepassing) en (online) andere uitingen. Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u dit via info@janvanbesouw.nl aangeven.

Wachtlijst
Het Jan van Besouw hanteert geen wachtlijsten.

Gehoorondersteuning
Als u vragen heeft over de mogelijkheden tot gehoorondersteuning, neemt u dan contact op via info@janvanbesouw.nl.

Voorstellingsbezoek met kinderen
– Kinderen en jongeren t/m 16 jaar moeten altijd onder begeleiding van een volwassene een voorstelling/film bijwonen.
– Er is een beperkt aantal stoelverhogers beschikbaar; het kan voorkomen dat er onverhoopt niet voldoende beschikbaar zijn.
– Of een kind een eigen ticket nodig heeft, hangt van een aantal dingen af. In het algemeen geldt het volgende: conform de brandweerregels worden kinderen vanaf 2 jaar meegeteld bij het toegestane aantal bezoekers in de zaal en hebben zij dus een eigen stoel/ticket nodig.
Let wel: als u een kind heeft jonger dan 2 jaar en u heeft daar geen eigen ticket voor aangeschaft, heeft uw kind dus ook geen eigen stoel. Als u verwacht dat uw kind niet op schoot blijft zitten tijdens de voorstelling, is het verstandig om toch een eigen ticket te kopen.
Uitzondering: bij voorstellingen speciaal voor kinderen onder de 2 jaar (bijvoorbeeld bij voorstellingen voor baby’s of voor de leeftijdsindicatie 1+) dienen ALLE kinderen een eigen ticket te hebben!

Hulphonden
Alleen geleide- en/of assistentiehonden zijn toegestaan in ons gebouw. Wij verzoeken u vriendelijk om ons vooraf op de hoogte te stellen, indien u een geleide- en/of assistentiehond wenst mee te nemen naar een voorstelling.