Abspoel en Bischoff | Vive Brel

za 06 april 2019 | 20.00 uur | Annetje van Puijenbroek Kapel
  • Muziek

Veertig jaar na zijn dood is Jacques Brel nog steeds springlevend.
Brel overleed op 9 oktober 1978, maar wordt nog steeds gezien als een van de allergrootste chansonniers.

Michael Abspoel, bekend als dé stem van het televisie-programma ‘Man bijt hond’, brengt naar aanleiding van zijn veertigste sterfdag, een originele hommage aan de Brusselaar. Ne Me Quitte Pas, Marieke, Amsterdam, Mijn Vlakke Land, Liefde van later en vele andere Brel-hits, ze zijn allemaal te horen in dit avondvullende muziektheaterprogramma, dat begint met een korte lezing over Brel.

Abspoel leidt de nummers in aan de hand van herkenbare persoonlijke verhalen en vertelt welke invloed Brel op zijn leven heeft. Hij wordt daarbij begeleid door de bekende Jazz en World Music-pianist Marc Bischoff.

Televisie-en theatermaker Michael Abspoel ontwikkelde al jong een grote passie voor Jacques Brel. Hij realiseerde zich later dat Brel eigenlijk nooit weg was geweest uit z’n leven en een belangrijke rol is blijven spelen. In de goede en minder goede periodes bleek dat Brel altijd weer op zijn pad kwam.

Steeds waren er momenten dat zijn muziek hem weer inspireerde, troostte of hielp om te blijven geloven in zichzelf.

Met VIVE BREL! brengt hij veertig jaar na Brels dood een ode aan zijn held. Niet zoals zo vaak met een programma over Brel, maar juist over de invloed van Brel op zijn leven. Daarbij de vraag stellend: wat heeft Brel met ons gedaan? De nummers van Brel krijgen door het vertellen van persoonlijke anekdotes een extra emotionele lading.
VIVE BREL! nodigt het publiek uit om na te gaan of de nummers van Brel na 40 jaar misschien ook voor hen, meer zijn dan alleen maar mooie chansons.
Wat betekenen de grote Brel-thema’s vriendschap, liefde, afscheid, jeugddromen en vrijheid?

VIVE BREL! gaat niet alleen over Abspoel, maar over ons allemaal. Met z’n directe nummers stelt Brel ons veertig jaar na zijn dood nog steeds de confronterende vraag hoe wij met deze thema’s omgaan in ons leven?
Deze benadering van Brel in de voorstelling doet volgens Michael Abspoel het meest recht aan de meester.

Brusselaar Brel, die in de jaren vijftig, zestig én zeventig van de vorige eeuw wereldwijd zoveel mensen wist te bereiken – van Parijs tot New York – sprak een universele taal, kwetsbaar en authentiek, die iedereen begreep en in de ziel raakte. Voor de een is dit programma een warm weerzien, voor de ander een verrassende eerste kennismaking met deze tijdloze en unieke artiest.

VIVE BREL! is kortom een intieme muziekavond met een voor iedereen herkenbare en persoonlijke touch.


incl. consumptie na afloop

Tickets Excl. fee

Prijs: € 16,50

Prijs: € 12,50

Extra