Koning Willem II College | Hartzeer

vr 05 april 2019 | 20.15 uur | Theaterzaal
  • Musical

De musical ’Hartzeer’ is geïnspireerd op het bekende toneelstuk Romeo en Julia en gaat over een eeuwenoude ruzie tussen twee families. Dit keer is er een groep bureaucraten (De Overmacht) die een experiment begint om de twee families dichter bij elkaar te brengen door de eeuwenoude muur tussen de twee families letterlijk te laten vallen. Zou het ze lukken? Hoe zullen ze reageren op elkaar? En net als in het verhaal van Shakespeare is in dit verhaal natuurlijk ook sprake van een verboden liefde. Hoe zal het voor de twee geliefden aflopen..?

Op donderdag 4 april en vrijdag 5 april zetten leerlingen uit de tweede en derde klas van het Koning Willem II College deze zelf geproduceerde voorstelling neer. Leerlingen hebben gewerkt aan de muziek, dans, kostuums, decor en spelscènes. Ze hebben aan het oorspronkelijke verhaal een originele en moderne twist gegeven. Het unieke stuk is zo bewerkt dat alle spelers mee kunnen spelen. Zo zijn er niet alleen de twee ruziënde families, maar is er een derde partij die de twee families dichter bij elkaar wil brengen. Misschien wel te herkennen aan de overheid of rechtsstaat van nu. Want wat is goed en wat is fout in deze wereld?

Waar het originele verhaal vooral heel erg tragisch is, is in dit stuk ook een dosis humor verwerkt. Kaartjes worden verkocht voor aanvang van de voorstelling in het Jan van Besouw (dus niet via de website) of zijn vooraf te reserveren via s.gijzen@willem2.nl. De kaartjes kosten € 7,00.

Tickets Excl. fee

Geen webverkoop