Zomerfilm | Kappen!

wo 10 juli 2019 | 14.30 uur | Theaterzaal
  • Film
  • Jeugd & Familie

Kappen gaat over hoe een hechte vriendschap onder druk kan komen te staan door groepsdruk.
 
Sander (15) kent zijn beste vriend Chris (15) en andere vriend Maarten (15) al van kleins af aan, maar sinds de drie vrienden naar andere middelbare scholen zijn gegaan, is het mis. Chris en Maarten gaan veel om met een nieuwe jongen uit hun klas, de coole Emiel (16). Emiel stookt Chris en Maarten op om te stelen. Sander kent zijn vrienden niet meer terug. Hij probeert zijn vrienden weer op het juiste pad te krijgen, maar dat is moeilijk, aangezien ze steeds meer onder invloed raken van de foute Emiel.
 
Ook is Sander verliefd op Indra (15), een meisje uit zijn klas. Indra is erg vaak moe, maar ze weet niet goed wat er met haar aan de hand is. Ook de artsen in het ziekenhuis kunnen de oorzaak van haar klachten niet vinden. Hierdoor komt Indra’s vriendschap met haar beste vriendin Heike (15) onder druk te staan. Want Heike gelooft Indra niet en denkt dat ze zich aanstelt.
 
Op een dag wordt Chris opgejut door Emiel en flipt. Een toevallige voorbijganger belandt als slachtoffer in het ziekenhuis. Sander wil naar de politie gaan, maar Emiel legt hem het zwijgen op. Als Sander zich niet gedeisd houdt, zal Emiel ervoor zorgen dat Sander voor alles opdraait en zal hij achter Indra aangaan. Er lijkt niets anders op te zitten voor Sander dan zich stil te houden…


incl. pubquiz na afloop

Tickets Excl. fee

Prijs: € 7,50