Zeven zussen festival on tour | Star in Engeland – met film

do 07 maart 2024 | 19.00 uur | Theaterzaal
  • Special

Vandaag organiseert de Bibliotheek Goirle samen met Jan van Besouw het Zeven zussen festival on tour met Star in Engeland!

Wat mag je verwachten:

Boekenproeverij: Boeken uit van de zeven zussen: en nu?!De Zeven Zussen blijft een van de meest populaire titels bij de Bibliotheek. En het is ook een reeks die perfect past bij het thema van de Boekenweek: bij ons in de familie. Maar we willen natuurlijk graag onze bezoekers stimuleren ook iets anders te lezen.
Onder begeleiding van een collectioneur nemen we nog eens gezellig de boeken door én krijgen jullie vervolgens leestips die gebaseerd zijn op De Zeven Zussen.
Whiskey proeverij en hapjes
Film ‘Far from the madding crowd’ [2015] van regisseur Thomas Vinterberg.

We nemen je graag mee op reis door het mooie Engeland!

Reserveer hier via de bibliotheek je ticket!

Voorlopig tijdschema:

18:45 uur: ontvangst in de Foyer

19:15 uur: boekenproeverij in de Theaterzaal
19:45 uur: pauze met whiskeyproeverij
20:15 uur: film

ca. 22:15 uur: verwacht einde

 

Over de film

Far from the Madding Crowd vertelt het verhaal van Bathsheba Everdene in het Victoriaanse Engeland van de 19de Eeuw. Bathsheba is een zeer onafhankelijke vrouw en haar schoonheid trekt al snel de aandacht van drie verschillende mannen: de schapenherder Gabriel Oak, de aantrekkelijke maar roekeloze sergeant Frank Troy en de welvarende, oudere vrijgezel William Boldwood. Alle drie willen ze voor Bathsheba zorgen maar zij worstelt enerzijds met haar onafhankelijkheid en ambitie en anderzijds met haar gevoelens. Zal de liefde het winnen van gevaarlijke aantrekkingskracht en aanzien?
Far From the Madding Crowd is gebaseerd op de roman van Thomas Hardy. Het tijdloze verhaal over Bathsheba’s keuzes en passies onderzoekt de complexiteiten van relaties, de liefde en het menselijke vermogen om moeilijke tijden te doorstaan.

Bekijk hier de trailer!

 

De Zeven zussen

De populaire 7 zussen boekenreeks van Lucinda Riley is bij de Bibliotheek Midden-Brabant bijna 8000x uitgeleend! Heb jij ze ook gelezen? En snak jij ook naar een vervolg? Dan heeft de Bibliotheek iets leuks voor je! De Bibliotheken Oisterwijk, Goirle en Hilvarenbeek organiseren dit jaar namelijk een ‘Zeven zussen festival on tour’. De landen uit de boeken vormen het thema. Elke maand een ander boek en dus een ander land. In een festivalachtige sfeer verrassen we je met eten, drinken, muziek, workshops, proeverijen, informatie en inspiratie.

 

Tickets Excl. fee

ZIE OMSCHRIJVING