Woman at war | Beschouwfilm

di 14 maart 2023 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Beschouwfilm
  • Film

Wie niet horen wil moet voelen. In Woman at War blaast een gedreven milieuactivist in IJsland oogspanningsmasten op. Ecoterrorisme of idealistische daadkracht?

Halla (Halldóra Geirharðsdóttir) is een vijftigjarige dirigente die geniet van een rustig bestaan in Reykjavik. Haar op het oog vredige routine is echter een dekmantel voor haar dubbelleven als radicale milieuactiviste. “Ik ben geen misdadiger, maar probeer misdaden tegen ons te stoppen.” Aldus Halla, die het stadium van eindeloos praten over milieumaatregelen voorbij is.

De vrouw ziet IJsland ecologisch naar de bliksem gaan en wil de inwoners wakker schudden met harde actie. Haar woede richt zich vooral op Chinese investeringen in de energieopwekking in IJsland, want die gaan ten koste van de natuur. Om iedereen ervan te doordringen dat het menens is, blaast Halla in het geheim af en toe een hoogspanningsmast op. Fraai in beeld gebracht, waarna heel IJsland een tijdje zonder elektriciteit zit. Halla vindt het noodzakelijke acties om ‘de oorlog tegen de aarde’ te stoppen.

Regisseur: Benedikt Erlingsson
Jaar: 2018

Vanaf 1 september is de voordelige Strippenkaart ook weer te koop bij de kassa in de foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)! Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms, Cine Live en Opera op Grootbeeld!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00