Wajib | Beschouwfilm

di 04 juli 2023 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Beschouwfilm
  • Film

De jonge Palestijnse architect Shadi is een nieuw leven in het buitenland begonnen. Na jaren keert hij terug om, zoals een Palestijnse traditie wil, samen met zijn vader de uitnodigingen voor de bruiloft van zijn zuster rond te brengen.

“Hoe is het in Amerika?”, vraagt iemand hem. “Nee, ik woon in Italië”, corrigeert Shadi beleefd. Hij ontdekt dat zijn vader een beetje heeft opgeschept en om indruk te maken ook heeft rondverteld dat zijn zoon een dokter is. Het is het begin van groeiend ongemak in deze innemende film. Daarbij komt dat vader Shadi op alle beschikbare vrouwen attendeert, terwijl Shadi al een vriendin heeft.

Annemarie Jacir (Salt of This Sea), koos Nazareth als locatie. De acteurs, ook in werkelijkheid vader en zoon, spelen een prachtig spel met misplaatste verwachtingen, onbegrip en bewondering. Gaandeweg krijgt deze impressie van het alledaagse Palestijnse leven een serieuzere inslag.
Dan komt niet alleen een andere bron van spanning in deze gebroken familie aan het licht, maar luchten vader en zoon ook eindelijk echt hun hart.

Regisseur: Annemarie Jacir
Jaar: 2017

 

Beschouwfilms worden voorafgegaan door een korte introductie van een van de leden van de werkgroep Beschouwfilms.

De voordelige Strippenkaart is te koop bij de kassa in de foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)! Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms, Cine Live en Opera op Grootbeeld, ook voor seizoen 23-24!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00