The Blue Caftan [2022] | Beschouwfilm

di 01 oktober 2024 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Beschouwfilm
  • Film

Halim is een kleermaker gespecialiseerd in het maken van kaftans. Hij heeft samen met zijn vrouw, Mina, een winkel in het Marokkaanse stadje Salé. Halim neemt een nieuwe leerling Youssef aan, die ook een passie heeft voor het maken van kaftans.
Halim en Mina zijn een hecht stel, toch is niets wat het lijkt. Ze dragen een groot geheim met zich mee, en wanneer Youssef dit geheim ontdekt, komt er misschien wel een einde komen aan hun veilige leventje samen.

The Blue Caftan is een dramafilm uit 2022, geregisseerd door Maryam Touzani. De film ging in première op het Filmfestival van Cannes, werd met een staande ovatie ontvangen en won de FIPRESCI-prijs. Vervolgens sleepte de film nog veel nominaties en awards binnen op veel internationale filmfestivals, zowel in de categorie beste film en beste regisseur als beste hoofdrolspeelster!

filmposter blue caftan

Genre: Drama

Duur:  122 minuten

Oorsprong: Frankrijk /Marokko / België / Denemarken

Geregisseerd door: Maryam Touzani

Met onder meer: Lubna Azabal, Saleh Bakri en Ayoub Missioui

 

Beschouwfilms worden voorafgegaan door een korte introductie van een van de leden van de werkgroep Beschouwfilms.

 

De voordelige Strippenkaart is ook weer te koop bij de Theaterkassa in de Foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)! Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms, Cine Live en Opera op Grootbeeld!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00