Senioren Goirle | Lezing: Europa door Jop van Unnik

di 14 mei 2024 | 14.00 uur | Kapel
  • Gastprogramma
  • Lezing

Op 6 juni aanstaande zijn er in Nederland verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat zijn steeds belangrijker wordende verkiezingen. Steeds meer aangelegenheden zijn immers Europees.

In de aanloop naar die verkiezingen gaan de leden van Senioren Goirle op 4 april naar Brussel om daar het Europees Parlement te bezoeken.

Daarnaast zal Jop van Unnik op dinsdag 14 mei om 14.00 uur in de kapel een lezing verzorgen over Europa. Hoe is Europa georganiseerd? Hoe werkt de besluitvorming in Brussel? Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen? Hoe kijken de verschillende partijen naar de toekomst van Europa? En wat heeft Brabant aan Europa en Europa aan Brabant?

In 2009 trad Jop in dienst bij de afdeling Europese & Internationale Zaken van de Provincie Noord-Brabant , waar hij eerst verantwoordelijk was voor het beheer van de EU fondsen in de provincie.  Sinds 1 oktober 2017 is hij daarnaast werkzaam op het Huis van de Nederlandse Provincies in Brussel als delegatiecoördinator voor Nederland bij het Europees Comité van de Regio’s. Een echte Brussel-deskundige dus!

De lezing is voor iedereen toegankelijk en gratis te bezoeken. Je bent van harte welkom! Wel graag aanmelden via secretaris@seniorengoirle.nl.

Tickets Excl. fee

ZIE OMSCHRIJVING