Sacha Bronwasser – Literair interview

vr 01 november 2024 | 20.00 uur | Kapel
  • Gastprogramma
  • Literair interview

Succesvolle schrijfster Sacha Bronwasser bij de Literaire Kring Goirle

Vandaag is de schrijfster Sacha Bronwasser te gast bij de Literaire Kring Goirle in het Jan van Besouw. Haar tweede roman, Luister, werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en stond wekenlang in diverse Boeken Toptiens. Joost Minnaard zal haar interviewen.

Sacha Bronwasser schrijft, is kunsthistoricus en curator en dat allemaal in wisselende volgorde zoals de beschrijving op haar boeken aangeeft. Zij debuteerde in 2019 met Niets is gelogen. De roman kreeg lovende recensies. Thematiek, taal en compositie werden geroemd!

Haar tweede roman, Luister, is een nog groter succes:

In 1989 vertrekt de twintigjarige Marie halsoverkop uit Nederland. Ze gaat in Parijs aan de slag als au pair. De stad, de taal, het werk in een ingewikkeld Frans gezin; in alle opzichten is het een harde reset. Haar volwassenwording, zo lang geleden, wordt in 2015 opgerakeld door de aanslagen in Parijs, waarbij een oud-docent betrokken is. In Luister ontwart Marie de knoop van haar eigen geschiedenis. (tekst binnenflap Luister).

Ook hier in de recensies werden thematiek, taal en compositie geroemd. Sacha werd gezien als de grote kanshebber voor de Libris Literatuurprijs van het afgelopen jaar. Over de succesvolle romans valt het nodige te vragen. Wat bracht haar tot het schrijven van haar eerste roman? Sacha Bronwasser is zelf au pair geweest in Parijs. In de tijd van de aanslagen? Maakt de structuur van de romans het lezen moeilijker of is die structuur daarentegen een lust voor een ontdekkende lezer?

Toegang €11 (incl. fee), leden van de Literaire Kring Goirle gratis toegang!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 10,00