Relatos Salvajes / Wild Tales [2014] | Beschouwfilm

di 07 januari 2025 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Beschouwfilm
  • Film

Relatos Salvajes is een film die bestaat uit zes op zichzelf staande korte films met een gemeenschappelijk thema van geweld en wraak. De films gaan over mensen die de controle verliezen in een cultuur van onontkoombare corruptie en ongelijkheid.

De films verschillen behoorlijk qua toon en lengte. “Het eindresultaat is soms absurdistisch, soms subtiel, soms keihard, maar constant erg vermakelijk en vakkundig verteld”, aldus VPRO Cinema.

Relatos Salvajes ging in 2014 in première op het filmfestival van Cannes, waar hij was genomineerd voor de hoofdprijs Palme d’Or. Bij de BAFTA’s in 2016 won de film de award voor beste buitenlandse film. Op andere internationale filmfestivals won de film nog 48 keer en was daarnaast nog 48 keer genomineerd, in o.a. de categorieën beste regie, beste montage, beste acteur, beste actrice, beste bijrol en beste script.
Het is op alle fronten dus echt een aanrader!

De 6 korte films:
Pasternak [Pasternak]
Las ratas [The Rats]
El más fuerte [The strongest]
Bombita [Little bomb]
La propuesta [The proposal]
Hasta que la muerte nos separe [Till death do us part]

 

filmposter relatos salvajes

Genre: Comedy/Drama/Thriller

Duur:  122 minuten

Oorsprong: Argentinië / Spanje

Geregisseerd door: Damián Szifron

Met onder meer: Rita Cortese, Ricardo Darín en Nancy Dupláa

 

Beschouwfilms worden voorafgegaan door een korte introductie van een van de leden van de werkgroep Beschouwfilms.

 

De voordelige Strippenkaart is ook weer te koop bij de Theaterkassa in de Foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)! Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms, Cine Live en Opera op Grootbeeld!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00