Opera op Grootbeeld | Königskinder [Koningskinderen] – Engelbert Humperdinck

di 19 november 2024 | 19.00 uur | Solvid Foundation Theaterzaal
  • Film
  • Opera

Dankzij een bijzondere samenwerking met Nationale Opera & Ballet vertonen we dit jaar een productie uit eigen land: de hartverscheurende sprookjesopera Königskinder!

Componist Engelbert Humperdinck is vooral bekend vanwege Hänsel und Gretel, zijn sprookjesopera over Hans en Grietje, die eindigt met een ‘nog lang en gelukkig’. Voor Königskinder geldt dat allerminst. De ganzenhoedster en koningszoon komen tot het inzicht dat wat er écht toe doet vanbinnen schuilt, in de manier waarop je de wereld en de medemens behandelt. Dat maakt hen tot de ideale leiders van een dorp dat naarstig op zoek is naar een heerser. De bewoners van het dorp weigeren het jonge koppel echter als zodanig te erkennen. Pas in de dood vinden de twee ‘koningskinderen’ hun koninkrijk.

Met deze opera keerde Marc Albrecht, van 2011 tot 2020 chef-dirigent van De Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest én winnaar van de Opera Award voor ‘Best Conductor 2019’, terug naar Amsterdam. Dirigent en orkest boekten samen grote successen met opera’s van componisten als Wagner, Strauss, Zemlinsky en Schreker. Met Königskinder, een rijkgeschakeerd laat-romantisch werk, bouwen ze verder op dit vlak.

 

Door: Nationale Opera & Ballet
Muzikale leiding:  Marc Albrecht
Regie en choreografie:  Christof Loy

Componist: Engelbert Humperdinck
Libretto: Ernst Rosmer (Elsa Bernstein-Porges)
Oorspronkelijke taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands

Jaar van uitvoering: 2022
Duur: 1 uur en 55 min

Met: Daniel Behle, Olga Kulchynska, Josef Wagner, Doris Soffel, Sam Carl en vele anderen.
Koor van De Nationale Opera, Nieuw Amsterdams Kinderkoor en Nederlands Philharmonisch Orkest

Foto’s: Monika Rittershaus

 

Met voorafgaand een inleiding!

Om de opera goed te kunnen volgen wordt er voorafgaand aan de opera een inleiding gegeven. Je wordt meegenomen door het verhaal van de opera en hoort allerlei weetjes en bijzonderheden omtrent de uitvoering. Goed voorbereid een opera beleven biedt vaak meer kijk- en luisterplezier, wij bevelen het bijwonen van de inleiding dan ook van harte aan!
De inleiding start om 19:00 uur en kan variëren in lengte afhankelijk van de productie. Je hebt toegang met je filmticket!

De inleidingen bij de opera’s worden sinds september 2023 verzorgd door operaliefhebber en -kenner Annekarien School-Cools. Zij is tevens al jarenlang bestuurslid van de Operaclub Nederland.
Samen met Henk Vleeschhouwer bereidt ze de avonden voor; hij is ook al jaren actief als bestuurslid van Operaclub Nederland en begeleidt de opera-avonden bij ons op technisch gebied! We zijn heel blij dat we hen ook voor dit seizoen weer mogen verwelkomen!

 

De voordelige Strippenkaart is ook weer te koop bij de Theaterkassa in de Foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)!
Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms (ca. 8 per jaar), Cine Live (ca. 4 per jaar) en Opera op Grootbeeld (ca. 4 per jaar)!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00