Opera op Grootbeeld | Farinelli: Il Castrato

di 08 november 2022 | 19.00 uur | Theaterzaal
  • Film
  • Opera

Het leven van Castraat Farinelli

Farinelli is zes jaar oud wanneer hij wordt gecastreerd. Al vlug beseft hij dat zijn uitzonderlijk zuivere sopraanstem nu alles is wat hem rest. Zijn talent blijft niet onopgemerkt. Hij ontmoet Händel en die nodigt hem uit mee naar Engeland te gaan. Riccardo, die zelf componist is, dwarsboomt die plannen.

Deze film speelt zich af in het barokke Europa van de 18e eeuw en is gebaseerd op het het leven van de broers Carlo & Riccardo Broschi. Carlo oftewel Farinelli, is de meest beroemde castraatzanger aller tijden en zijn broer Riccardo een middelmatig componist. Ze delen alles samen: zowel muziek als vrouwen. Hun vriendschap wordt bedreigd door de componist Händel (Jeroen Krabbé) en Farinelli’s nieuwe liefde, Alexandra.

Uiteindelijk zorgt Riccardo ervoor dat Farinelli’s diepste wens in vervulling gaat. Sex, Drugs & Rock ’n Roll in de 18e eeuw!

Vanaf 1 september is de voordelige Strippenkaart ook weer te koop bij de kassa in de foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)! Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms, Cine Live en Opera op Grootbeeld!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00