Oek de Jong – Literair interview

vr 01 oktober 2021 | 20.00 uur | Kapel
  • Lezing
  • Literair interview
  • Literatuur

Op 1 oktober 2021 is de bekende schrijver Oek de jong te gast bij de Literaire Kring Goirle.

Oek de Jong is de schrijver van een oeuvre van romans, verhalen en essays. Zijn bekendste boeken zijn de romans Opwaaiende zomerjurken, Cirkel in het gras, Hokwerda’s kind, Pier en oceaan en Zwarte schuur. Van zijn werk werden ruim 600.000 exemplaren verkocht, het werd in negen landen vertaald en bekroond met de Reina Prinsen Geerligsprijs, F. Bordewijkprijs (2x), Busken Huetprijs, de Gouden Uil en de Boekenbon Literatuurprijs. Daarnaast werd hij vijfmaal genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en Gouden Uil.

Zijn roman Zwarte schuur verscheen in september 2019 en werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2020 en de Zeeuwse boekenprijs 2020. Op 12 november 2020 won hij de Boekenbon Literatuurprijs 2020.

In november 2020 verscheen Het glanzend zwart van mosselen: Autobiografie Essay Reisverhaal Cultuurkritiek 1980-2020. Wie is de romanschrijver zelf, waar komt hij vandaan, wie inspireren hem en wat is de ideeënwereld achter zijn romans? Het glanzend zwart van mosselen beantwoordt die vragen en is onmisbaar voor wie dieper wil doordringen in de wereld van deze veel gelezen en bekroonde romanschrijver.

 

Over Literaire Kring Goirle

In nauwe samenwerking met Cultureel Centrum Jan-van-Besouw, Bibliotheek Midden-Brabant en boekhandel Blz. Buitelaar nodigt de Kring een auteur van naam en faam uit om als gast voor te lezen uit eigen werk en door middel van een interview zijn oeuvre toe te lichten en eventuele vragen vanuit het publiek te beantwoorden.

 

Foto credits: Marloes Bosch

Tickets Excl. fee

Prijs: € 7,50