Les Misérables [2019] | Beschouwfilm

di 05 november 2024 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Beschouwfilm
  • Film

In deze film volgen we het verhaal van Stéphane. Stéphane is een jonge politieman die vanuit Cherbourg verhuist naar Parijs om zich aan te sluiten bij een anticriminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement.
Hier ontmoet hij Gwada en Chris, zijn nieuwe ervaren ploegmaten. Stéphane merkt al snel dat er veel spanning is tussen de diverse bendes in de wijk. Wanneer hij samen met Gwada en Chris een arrestatie dreigt te verliezen, komen ze in de problemen.

Les Misérables is een film uit 2019 geregisseerd door Lady Ly. De film werd geïnspireerd door de rellen in de Parijse buitenwijken in 2005. De film ging in première op het filmfestival van Cannes waar hij ook de Juryprijs won. Ook was Les Misérables genomineerd voor een Oscar in 2020. Uiteindelijk won de film maar liefst 24 keer een award en werd 61 keer genomineerd op vele internationale filmfestivals. Een echte aanrader dus!

 

les miserables filmposter

Genre: Drama

Duur:  103 minuten

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Ladj Ly

Met onder meer: Damien Bonnard, Alexis Manenti en Djebril Zonga

 

Beschouwfilms worden voorafgegaan door een korte introductie van een van de leden van de werkgroep Beschouwfilms.

 

De voordelige Strippenkaart is ook weer te koop bij de Theaterkassa in de Foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)! Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms, Cine Live en Opera op Grootbeeld!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00