Les Compagnons de La Vie | Verrassend Anders

zo 01 december
15.00 uur
Annetje van Puijenbroek Kapel
  • Muziek

Les Compagnons de La Vie is een kleine groep zangers op semiprofessioneel niveau, ontstaan vanuit de gasten van Wijnlokaal Leven.  Mario de Kort is naast zijn hobby ‘heerlijke wijn schenken voor een aangename prijs’ ook fervent operazanger. ‘Het leven is te kort om…’ is zijn motto. In dit geval om bekwame zangers bij elkaar te zetten en daarmee iets moois op de planken te zetten wat het amateurniveau ontstijgt. Maar succes komt niet vanzelf. Er moet intensief gerepeteerd worden, elke dinsdagavond plús thuisstudie. De muzikale leiding is in handen van professional organist/pianist/dirigent Iskander Zalialdinov. Deze weet met de club een verantwoord niveau te bereiken. Het programma is divers, opera, musical, orthodox, operette etc. Koorstukken, solo’s en duetten komen voorbij. Inmiddels hebben diverse optredens plaatsgevonden. De toehoorders verbazen zich telkens over de kwaliteit van het enthousiaste ensemble.

Op zondag 1 december staan o.a. de stukken Casta diva, Soave si al Vento. Slavenkoor, The Holy City op het programma. Ook de Petite Messe Solemnelle van Rossini en Padam/Piaf. Dat is juist het kenmerk van ons kleine enthousiaste ensemble. Telkens ‘verrassend anders’. En zeker geen zware moeilijke kost. Sfeer is heel belangrijk. Een aanrader als je van muziek houdt!

PRIMEUR!
Onder meer wordt het fraaie Kyrie uit de Petite Messe Solemnelle van Rossini uitgevoerd. Dit is oorspronkelijk geschreven voor piano(‘s) en harmoniumbegeleiding. De harmoniumpartij wordt nu uitgevoerd door Stanislav Jusufocvic MeesterAccordeonist. Het zal een heel bijzonder effect geven en Goirle heeft de primeur. Ook zal Stanislav op een verpletterende manier Bach vertolken.

Iskander Zalialdinov
Muzikaal leider Iskander Zalialdinov werd geboren in Rusland en kreeg zijn eerste muziekopleiding aan de muziekschool van het Kazans Staatsconservatorium. Hij studeerde aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Hij studeert daar piano en orgel bij Jelena Bazova en Ad van Sleuwen. Hij geeft diverse concerten als pianist en organist en treedt op als begeleider bij diverse ensembles. Hij neemt deel aan allerlei masterclasses en festivals. Ook is hij organist van de Heikese Kerk te Tilburg.

Tickets

Normaal

Prijs: € 7,50