Koffie & Klassiek | Hristo Petrov [piano]

zo 21 januari 2024
12.00 uur
Kapel
  • Muziek

Hristo brengt vandaag muzikale werken van Chopin en meer romantische composities ten gehore.

Hristo Petrov is geboren in 1988 in Bulgarije. Op zevenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Op veertienjarige leeftijd werd Hristo aangenomen aan de prestigieuze “Nationale Muziekschool” in Pleven. De Bachelor opleiding heeft Hristo aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen afgerond bij Professor T. Poddubnaya en professor Paul Komen in 2011.

In juni 2013 is Hristo geslaagd (cum laude) voor ‘Master of Music ‘ aan het Utrechts Conservatorium bij Prof. Klara Wurtz. Na zijn afstuderen vervangt hij Klara regelmatig als assistant op de piano-afdeling van het Utrechts Conservatorium. Hristo heeft vele masterclasses gevolgd bij o.a: Milena Mollova, Atanas Kurtev, Victor Chuchkov, Ilona Timchenko, Jan Wijn, Vladimir Trop, Frank Glazer, Pascal Devoyon, Jacques Rouvier, Arcadi Volodos. In de zomer van 2009 heeft hij masterclasses gevolgd en concerten gegeven bij de pianofestivals in Portland en in Bethel (Verenigde Staten).

Hij heeft prijzen gewonnen bij velen concoursen waaronder: ‘Svetoslav Obretenov’, ‘Competition for Russian music’, ’Franz Schubert’, ‘Hopes, Talents, Masters’, ‘Classic and Contemporaneousness’. In 2008 won Hristo een 2e prijs in het Prinses Christina Concours en in 2010 heeft hij een 1e prijs in het ” Hopes, Talents, Masters” concours gewonnen.

Na zijn studie speelt hij regelmatig solo en kamermuziek concerten in Nederland en in het buitenland. Ook heeft Hristo prijzen gewonnen bij concoursen voor poëzie. Hij heeft al twee boeken met gedichten gepubliceerd. In februari 2018 werd hij lid van de prestigieuze Vereniging van Bulgaarse Schrijvers.

 

Tijdschema: 

  • Foyer open vanaf 11.30 uur
  • Concert van 12.00 tot ca. 13.00 uur

Wist u dat:

  • Dit een concert is zonder pauze
  • Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang hebben met een kinderticket
  • Er tot 1 oktober ook voordelige abonnementen beschikbaar zijn?

Seizoensabonnement: betaal voor 6 concerten de speciale prijs van 84 euro, in plaats van 96 euro!

Klik HIER om dit abonnement te bestellen!

Vanaf december is het voorjaarsabonnement beschikbaar!

Tickets

Normaal

Prijs: € 15,00