Koffie & Klassiek | Daan Oostdam [piano]

zo 16 februari 2025 | 12.00 uur | Kapel
  • Muziek

Daan Oostdam (1997) is klassiek pianist en behaalde in 2023 zijn masterdiploma aan het conservatorium van Amsterdam. Hij heeft een grote liefde voor het romantische pianorepertoire: ‘Ik houd enorm van componisten zoals Rachmaninov, Medtner en Chopin, omdat ik gegrepen wordt door de lyrische expressiviteit en dramatiek die in hun muziek te vinden is’.

Daan speelt veel muziek voor solo piano. Daarnaast streeft hij er ook naar om zo vaak mogelijk met anderen samen te spelen, omdat er weinig dingen leuker zijn dan samen muziek maken. Als kamermusicus is hij actief met zijn pianotrio ‘Riedbach’, vernoemd naar een prachtige plek in de Zwitserse alpen waar ze alledrie mooie herinneringen aan hebben. Daarnaast vormt hij een duo met cellist Simon Velthuis. In 2023 waren ze te gast bij NPO 4 om hun aankomende album te presenteren met werken van Bloch, Rachmaninoff, Chopin en Saint-Saens.
In 2024 maakt hij solo-CD opnames bij het label 7 Mountain Records, gewijd aan de werken van Nikolai Medtner, en neemt hij een album op bij het label Teles music samen met zijn cello-piano duo.

Daan haalt veel inspiratie uit de natuur. Als kind groeide hij op in een oude boerderij, en zijn ouders namen hem en zijn zus vaak mee naar de bergen. Tegenwoordig maakt hij elke zomer lange bergtochten. ‘Ik geloof dat de natuur geen esthetische fouten maakt. Vaak trek ik de bergen in of zoek het water op en altijd kom ik gelouterd terug. Lichter, als ik met een zwaar gemoed vertrok, geïnspireerd, als ik op een dood spoor zat. De natuur helpt me om te voelen wat belangrijk is.’

In de afgelopen jaren heeft hij prijzen gewonnen op verschillende concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours, Prix Dominique en het jong talenten-programma van ArtEZ. Daarnaast neemt hij regelmatig deel aan festivals zoals het Francigena International Arts Festival, Internationaal kamermuziek festival Schiermonnikoog en de Internationaler Musiksommer Campus Cleve.
In 2023 werd Daan uitgenodigd om deel te nemen aan l’Academie Musicale de Villecroze. Hij volgde lessen bij muzikale grootheden als Avedis Kouyoumdjian, Lilya Zilberstein, Jan Wijn en Alexandar Madzar dankzij de steun van muziekfonds Stringendo.
Daan vindt naast zijn ontwikkeling als pianist, veel inspiratie in het lesgeven. Sinds 2019 werkt hij als docent: ‘Ik wil mijn liefde voor muziek doorgeven, omdat ik weet hoe fijn het is om te ontdekken en te groeien in je eigen muzikaliteit. Die ontdekking en groei wil ik delen met mijn leerlingen’.

Op het programma staan werken van Scarlatti, Brahms, Medtner, Skrjabin en Ravel.

daan oostdam

Tijdschema: 

  • Foyer open vanaf 11.30 uur
  • Concert van 12.00 tot ca. 13.00 uur

Wist u dat:

  • Dit een concert is zonder pauze
  • Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang hebben met een kinderticket, onder begeleiding van een betalende volwassene
  • Er tot 29 september ook het voordelige seizoensabonnement beschikbaar is

Seizoensabonnement: betaal voor 6 concerten de speciale prijs van 84 euro, in plaats van 96 euro!

Klik HIER om dit abonnement te bestellen!

Losse ticketprijs: € 16,- incl. fee/transactiekosten.

Tickets Excl. fee

Prijs: € 15,00