Koffie en klassiek op zondag | Christian Sanders [piano]

zo 20 maart
12.00 uur
Kapel
 • Kapelconcert
 • Muziek

LET OP: DIT CONCERT STOND EERST GEPLAND OP 12 DECEMBER 2021 EN IS ALS GEVOLG VAN DE CORONA-MAATREGELEN NAAR DEZE DATUM VERPLAATST. KAARTKOPERS ZIJN GEINFORMEERD, TICKETS BLIJVEN GELDIG.

 LET OP: dit programma stond eerst gepland op 24 oktober maar is door omstandigheden gewijzigd naar 12 december.

Christian Sanders behaalde in 2010 zijn bachelor diploma aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In 2015 slaagde hij met een 9+ voor zijn masterstudie aan het conservatorium te Utrecht bij Klara Würtz waar hij de tweede pianoconcert van J. Brahms samen met het USC (Utrechtsch Studenten Concert) onder leiding van dirigent Bas Pollard heeft uitgevoerd. Hij vervolgde zijn studie aan de Musik und Kunst Privatuniversität Wien waar hij zich als uitvoerend musicus verder ontwikkelde in de beroepspraktijk en slaagde voor het prestigieuze Certificate of Performance Program. Christian volgde masterclasses bij onder anderen Rian de Waal, ook nam hij succesvol deel aan een groot aantal concoursen. Op de Internationale Rosario Marciano Competition 2017 te Wenen ontving hij een speciale prijs voor de beste interpretatie van een compositie van F. Schubert.

Christian Sanders heeft ook deelgenomen aan diverse muziekfestivals: Twee keer aan het Orlando Festival in Kerkrade dat gespecialiseerd is in het werken met musici die optreden in ensembles, en in het Mimir Kamermuziekfestival in Fort Worth Texas waar hij het Brahms F-mineur kwintet speelde. Momenteel werkt Christian samen met de Duitse violist en componist Thomas Schüler (Wiener Konzertduo) die aan de Universiteit in Wenen studeert, de Slovaakse violiste Lucia Harvanova en Bulgaarse celliste Liliana Kehayova (Bartholdy trio) en met violiste Patricia Kuijk (Duo Patricia en Sanders).

In maart 2019 heeft Christian Sanders zijn debuut CD geproduceerd met Impromptus van F. Schubert. Deze zijn verkrijgbaar via zijn website: www.christiansanders.nl of na zijn concertuitvoeringen.

Programma:
11.30 uur zaal geopend
12.00 uur aanvang
D. Scarlatti Sonate K27

 1. Schubert D664
  -Allegro moderato
  -Andante
  -Allegro
 2. Schubert Sonate D959
  -Allegro
  -Andantino
  -Scherzo Allegro Vivace
  -Rondo. Allegretto
 3. Schubert/Liszt Erlkönig
  C Saint Saëns/Liszt Danse Macabre

 

Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang met een kinderticket!

Wilt u profiteren van korting en een abonnement op de 4 concerten, klik dan HIER

Tickets

Normaal

Prijs: € 15,00

ZIE OMSCHRIJVING