Koffie en Klassiek op zondag | Alexandra Kaptein

zo 24 oktober 2021 | 12.00 uur | Kapel
  • Kapelconcert
  • Muziek

LET OP: dit programma stond eerst gepland op 12 december maar is door omstandigheden gewijzigd naar 24 oktober.

Alexandra Kaptein (1999, Enschede) begon op 5-jarige leeftijd met pianolessen. Op zesjarige leeftijd won ze al haar eerste prijs in het pianoconcours “Jugend musiziert” in Duitsland. Dit was het begin van een lange reeks van nationale en internationale pianoconcoursen door heel Europa. Zo won ze de eerste prijs in het Von Bremen Pianoconcours in Dortmund, Duitsland en in de EPTA International Piano Competition 2016 in België en won ze de eerste prijs en publieksprijs in de International Piano Competition for Young Musicians in Enschede. In 2017 won zij de Eerste Prijs, Publieksprijs en Franz Liszt Prijs in de finale van Koffie bij de Piano in Den Bosch, Nederland.

In 2018 won Alexandra de eerste prijs en speciale juryprijs in de finale van de Geertruidenberg Klassieke competitie. En in 2019 won ze ook de eerste prijs in de Internationale Competitie in Val Tidone “Silvio Bengali” Italië.
Alexandra neemt deel aan vele masterclasses en muziekfestivals in Griekenland, Italië, Polen en Duitsland en treedt op in soloconcerten in Nederland en Duitsland. Ook trad ze op bij de Nederlandse klassieke radiozender van Radio 4 (AVRO/TROS).
Sinds 2019 studeert ze bij Frank van de Laar. In 2020 studeerde Alexandra cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en momenteel studeert ze bij Frank van de Laar in de master studie aan het Conservatorium van Amsterdam, Nederland. Daarnaast is Alexandra in 2020 begonnen aan een tweede bachelor, Theorie der Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag; daar studeert ze momenteel in haar vierde jaar.

 

Programma:

J. S. Bach: Prelude en Fuga No. 18 in gis-klein, WTC 2

L. v. Beethoven: Piano Sonate Op. 2, No. 3 in C groot (Allegro con brio – Adagio – Scherzo – Allegro assai)

F. Liszt: Années de pèlerinage, troisième année, S. 163, No. 4 Les jeux d’eaux à la Villa d’Este

F. Liszt: Ballade No. 2 in B klein, S. 171

F. Liszt: Sonate in B klein, S. 178

Er is geen pauze in het programma.

Tickets Excl. fee

Prijs: € 15,00