Kamerkoor Ad Parnassum | Langs het lange diepe water

zo 19 mei 2019 | 15.30 uur | Annetje van Puijenbroek Kapel
  • Muziek

In het kader van een langjarig traject: Spoor van Verwondering realiseert Ad Parnassum op 19 mei het project: Langs het lange diepe water.

Centraal staat Lamento van de Tilburgse stadscomponist Anthony Fiumara: een compositie geschreven voor Ad Parnassum a capella koor, gesplitst in 2 zelfstandige koren. Het is gebaseerd op het prachtige gedicht van Remco Campert, dat door de cyclische strofen, met zijn herhalingen en ritme, op zichzelf al muziek is.

Ad Parnassum zoekt hiervoor de ruimtelijkheid op: een groep zingende mensen zoekt voor elke compositie een nieuwe plek in de ruimte, waardoor als het ware een muzikaal reliëf voor dubbelkoor en ruimte ontstaat en de bedoelingen van de componist maximaal tot klinken kunnen komen.

De andere lijnen in het programma gaan uit van Camperts klaagzang. Zoals Media Vita van Jos Vranken: ‘midden in het leven, staan we al in de dood’, of de sfeer van Brahms’ Motetten die uitvoerig stil staan bij het tranendal, dat ons leven is.
Ook het gedicht Requiescat van Oscar Wilde (Marurice van Loon), en de psalmtekst Super flumina Babylonis (Michael Berkeley) sluiten aan op het Lamento.

Het laatste deel van het programma vraagt om vrede. Na het Agnus Dei uit de Messe pour double choir van Frank Martin eindigt het programma met de hoopvolle compositie van Rudolf Escher: Le vrai visage de la paix.

Entree is € 12,00. Reserveren via: reserveren@kamerkooradparnassum.nl

Zie ook www.kamerkooradparnassum.nl

Tickets Excl. fee

Geen webverkoop