Jutta Chorus – Literair interview

vr 08 september 2023 | 20.00 uur | Kapel
  • Gastprogramma
  • Literair interview

Jutta Chorus over haar boek Alma’s dochters: vijf vrouwen in de schaduw!

Jutta Chorus (1967) is een Nederlandse schrijver en journalist. Zij is vandaag de gast van de Literaire Kring Goirle, in samenwerking met de Stichting Cools, om in interviewvorm te vertellen over haar boek Alma’s dochters. Vijf levens in de schaduw (2022). Het boek kreeg mooie recensies.

Jutta schrijft geregeld voor NRC Handelsblad. In de boeken die ze tot nu toe schreef, benadert ze vooraanstaande, maatschappelijk bekende personen veelal van dichtbij. In de ban van Fortuyn, is een campagneboek dat ze samen met Menno de Galan schreef. Over onze voormalige vorstin, Beatrix, schreef ze het portret Beatrix. Dwars door alle weerstand heen (2013). Ze heeft al eens de Prijs voor de Dagbladjournalistiek gewonnen en is ook genomineerd geweest voor de M.J. Brusseprijs voor het beste journalistieke boek.

Haar Alma’s dochters gaat over vijf generaties bijzondere vrouwen, wier weggestopte levens ze in het volle licht plaatst. Een gesprek met Lili Veenman, filmmaker en echtgenote van de in 2007 overleden filmregisseur Fons Rademakers, en niet te vergeten een verstopt koffertje met brieven, bracht haar op het idee daarover te gaan schrijven. Het echtpaar Rademakers was bevriend met Jan Blokker en zijn vrouw. Biografe en journalist Aleid Truijens schreef in De Volkskrant van 14 januari over het boek het volgende: ‘Chorus schreef een boek dat je in één adem uitleest. Ze smeedt een verhaal van vele losse levensfeiten. Er klinken levende stemmen, uit vele authentieke documenten. Ze laat zien dat je als non-fictieschrijver beslist niet hoeft te ‘fictionaliseren’ om mensen dicht op de huid te zitten en tot leven te wekken. Deze vijf vrouwen staan in het volle licht’.

Het maakt nieuwsgierig. Joost Minnaard zal haar interviewen. U kunt het allemaal meemaken en beleven!

Voor de leden van de Literaire Kring Goirle is de toegang gratis. Voor niet-leden €11,00 incl. fee.

 

Foto: Tessa Posthuma de Boer

Tickets Excl. fee

Prijs: € 10,00