Jelena Kostić | LOSERS

vr 02 februari 2024 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Dans

We voelen ons allemaal weleens een loser. Wanneer we achter het net vissen, wanneer het gras groener blijkt bij de buren, of wanneer we vlak voor de finishlijn ingehaald worden. Het zijn momenten waarop we door de grond kunnen gaan, maar waarop we later – hopelijk – met een glimlach terug kunnen blikken.

In Losers onderzoekt choreograaf Jelena Kostić verschillende aspecten van het ‘loserschap’: schaamte, (zelf)medelijden, verdriet, en de noodzaak om onze slechtere momenten te relativeren en te transformeren. Met humor als wapen creëert Jelena een dansvoorstelling die het gevoel van verliezen in een veelzijdige theatrale bewegingstaal vangt.

Bekijk hier de trailer:

Documentairefilm

Tegelijkertijd met Losers gaat ook de documentaire Behind The Dance van Nikola Kostić, Jelena’s broer, in première. Hij volgde met zijn camera het maakproces van de Kostić-voorstelling Blind Spot – Rotterdam en legde de tegenslagen en overwinningen bij het maken van deze uitdagende locatievoorstelling vast.

 Over Jelena Kostić

Stichting Kostić is een klein dansgezelschap uit Tilburg, opgericht in 2009. Artistiek leider en choreograaf Jelena Kostić (Belgrado, 1976) begon haar carrière onder de vleugels van DansBrabant en staat sinds enige jaren op eigen benen. In de periode 2021-2024 wordt het gezelschap meerjarig gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Tilburg.

 

“Met een fluwelen handschoen knijpt ze je keel dicht.”

– Brabants Dagblad

losers

CREDITS 

Choreografie , concept & artistieke leiding – Jelena Kostić

Dansers & performers – Noëmi Wagner, Tijmen Teunissen, Blazej Jasinski & Oliver Wagstaff

Componist – Evelien van den Broek

Decorontwerp – Davy van Gerven

Lichtontwerp – Bart Verzellenberg

Kostuumontwerp – Rens de Waal

Repetitor & artistiek advies – Judit Ruiz Onandi

Dramaturgie & tekst – Lou Cope

 

Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Tilburg, Fonds21 en BNG Cultuurfonds

Tickets Excl. fee

Prijs: € 18,50