Jazz Podium | Alex van Abeelen Quartet

zo 10 april 2022 | 15.00 uur |
  • Muziek

Jazz Podium Goirle organiseert in het seizoen opnieuw 7 concertmiddagen. De concerten vinden plaats in de Foyer/Grand Café van C.C. Jan van Besouw op zondagmiddag. Vanaf 15:00 uur tot 18:00 uur is het jazzcafé geopend. Tussen 15:30 en 17:30 uur is er live muziek van een groep die een bepaalde stroming in de jazzmuziek en/of aangrenzende muziekstijlen vertegenwoordigt.

De entreeprijs blijft 8 euro. Kaartverkoop uitsluitend bij de entree (geen voorverkoop).

In 2012 begon oud Goirlenaar Alex van Abeelen (1993) aan de opleiding klassiek trombone aan het Conservatorium in Tilburg. Al snel voelde hij een klik met de lichte muziek en besloot daarom zijn studie klassiek te combineren met hoofdvak jazz-trombone. Met lessen van o.a. Martijn Sohier, Nico Schippers en Mark Boonstra rondde hij de eerste 3 jaar in Tilburg af. Hierna besloot hij zich volledig te gaan focussen op de lichte muziek.

In 2016 maakte Alex de overstap naar het Conservatorium van Amsterdam, waar hij de lessen vervolgde bij o.a. Martijn Sohier, Bert Boeren, Ilja Reijngoud, Erik van Lier en Jilt Jansma. In juni 2018 rondde hij zijn Bachelor daar succesvol af.

Alex is inmiddels een veelgevraagde trombonist in allerlei formaties. Zo speelt hij bij o.a. blazerssectie The Hornaments, Son Swagga, Red Light Jazz Society, The Dutch Jazz Collective, BOSCO, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en maakte hij deel uit van projecten van de Metropole Orkest Academy, Jazzorchestra van het Concertgebouw Bigband Academy en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Ook remplaceerde hij in diverse bezettingen zoals Gallowstreet, Jungle by Night, Noordpool Orkest, The Henk Meutgeert & Peter Beets New Jazz Orchestra, Dutch Concert Big Band, Millennium Jazz Orchestra, diverse militaire orkesten en speelt hij regelmatig in radio- en tv-programma’s.

We maakten kennis met Alex toen hij in Goirle als solist een concert gaf met de Goirlese Harmonie en hij komt nu met een jazzquartet op ons podium spelen.

Website: https://www.alexvanabeelen.nl/

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00

alleen deurverkoop