Into the woods | Fontys Academy of the Arts

vr 28 juni 2024 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Gastprogramma
  • Musical
  • Muziektheater

‘Into the Woods’ is een sprookjesmusical voor volwassenen van Stephen Sondheim en James Lapine. Wat in eerste instantie een komische combinatie lijkt van bestaande sprookjes, krijgt een steeds grotere gelaagdheid.

Wat wensen wij in het leven? Welke zorg dragen wij voor de anderen om ons heen? Natuurlijk wordt de wolf van Roodkapje gedood, maar hoe is dat voor de wolvenmoeder?

De Bakker en zijn Vrouw wensen een kind. Hun buurvrouw, de Heks, vertelt hen dat zij eerst de vloek, die over hun huis ligt, moeten verbreken. Zij moeten daartoe een viertal voorwerpen bemachtigen: de melkwitte koe, het vlasblonde haar, de bloedrode cape en de glazen schoen. De Bakker en zijn Vrouw trekken het woud in om deze voorwerpen te verzamelen en zo hun wens te laten uitkomen. Maar in het woud ontdekken zij anderen die hun eigen wensen proberen te vervullen.

Sjaak wordt door zijn moeder het woud ingestuurd op weg naar de markt om hun witte koe te verkopen. Sjaak wenst de rijkdom zodat hij nooit hoeft te scheiden van zijn koe. Hij zal die rijkdom via een magische bonenstaak proberen te vergaren.
Rapunzel, met het vlasblonde haar, wenst ooit verlost te worden uit de toren waarin zij opgesloten zit.
Roodkapje wenst dat haar leven als vrouw eindelijk zal beginnen. Zij zal via de wolf spoedig in aanraking komen met de volwassen wereld.
En Assepoester wenst een jurk met schoenen zo helder als glas om net als haar stiefzusters naar het bal te gaan waar de prins zijn prinses zal kiezen.
De Bakker en zijn Vrouw komen tijdens de reis door het woud tot het inzicht dat het nastreven van hun doel gevolgen heeft voor anderen.  Ze staan voor de keuze: in hoeverre is het vervullen van de eigen wens belangrijker dan de verantwoordelijkheid voor het welzijn van anderen?

Speeldata:

Donderdag 27 juni: 14.30u en 20.00u

Vrijdag 28 juni: 14.30u en 20.00 uur

Ticketprijs: € 15,00

Studenten en medewerkers van Fontys Academy of the Arts en Codarts kunnen op vertoon van hun FAA/Codarts-pas een speciale FAA/Codarts-vrijkaart online bestellen.
Maar let op, toegang tot de voorstelling wordt alleen verleend als tegelijk met de vrijkaart óók de FAA/Codarts-pas getoond wordt bij de ticketcontrole. Bij het niet kunnen vertonen van de pas zul je alsnog naar de kassa worden verwezen voor het kopen van een regulier ticket.

Tickets Excl. fee

Prijs: € 14,00