Gerard Alderliefste | Ramses Shaffy

zo 07 november 2021 | 15.00 uur | Kapel
  • Muziek

Gerard Alderliefste – Mijn avonturen met Ramses Shaffy

Een muzikale voorstelling rond het recent verschenen boek

Gerard Alderliefste begeleidde Shaffy tijdens de onverwachte en door weinigen voor mogelijk gehouden toegift van diens carrière.  De revival van het lied ‘Laat me -Vivre’, door Shaffy en Alderliefste opnieuw opgenomen in 2005, leidde tot een reeks optredens door heel Nederland. Gerard beschrijft de avonturen die zij onderweg  beleefden en daarmee  het ontstaan van een bijzondere vriendschap.  In het boek ‘Mijn Avonturen met Ramses Shaffy’ lezen we als het ware mee in het dagboek van Gerard, uitgewerkt ter gelegenheid van Shaffy’ s tiende sterfdag op 1 december 2019.

Ondersteund door geprojecteerde foto’s en video’s vertelt Gerard over zijn avonturen met Ramses. Hij maakt natuurlijk ook muziek. Er is (samen-) zang, begeleid op piano en/of gitaar en er is (indien mogelijk) rode wijn en kroepoek, waar Ramses zo gek op was.

Vanavond neemt Gerard Maria Eldering mee op viool.

Omdat Ramses zo gek was op wijn komt de Brabantse Wijnsociëteit zondag met speciale wijnen naar ons toe. Na de voorstelling kunt u in de foyer proeven en luisteren naar verhalen over deze mooie wijnen door de experts.

Tijdens deze voorstelling zou pianist Nico van der Linden meespelen. Helaas is hij op 7 oktober jl. overleden, daardoor is het programma aangepast.

Deze voorstelling stond eerder in de Theaterzaal gepland maar is nu verplaatst naar de Kapel.

Tickets Excl. fee

Prijs: € 20,50