Fotografiecafé Special | Ronald Peeters & Jeroen van Vliet

  • Fotografiecafé
  • Muziek
  • Special

Illuminance door Playground: audiovisuele natuurverhalen met muziek van pianist Jeroen van Vliet en kunstzinnige beelden van natuurfotograaf Ronald Peeters.

Illuminance, het eerste multimediale kunstproject van Playground, opent oren en ogen voor de schoonheid van de natuur dicht bij huis; een schoonheid die ligt verborgen in drijvende veertjes en fonkelend ijs, in waterspiegelingen van bomen, in de bloesems van krentenboompjes en in de harten van klaprozen.

De verstilde natuurfoto’s die Ronald hiervan heeft gemaakt hebben Jeroen geïnspireerd tot het componeren van muzikale karakters op de piano, die hij deze avond, terwijl de natuurbeelden op groot scherm in elkaar overvloeien, ten gehore zal brengen. Zijn pianospel varieert hierbij van fluisterend zachte tot heldere, indringende klanken.

Het programma van deze avond omvat een tiental composities, waaronder Galaxy on Ice, FeatherLight, Intimacy en Fragrance of Light. Zo neemt Playground je mee in een verrassende, welhaast betoverende natuurbeleving.

 

In het voorjaar van 2020 hebben Jeroen en Ronald Playground opgericht. Voor Jeroen is Playground de ruimte rondom zijn vleugel, voor Ronald is Playground de hem omringende natuur, waar hij kan spelen met licht. Het podium van Cultureel Centrum Jan van Besouw vormt de Playground waar het publiek deelgenoot wordt van deze sprankelende performance Illuminance.

Tickets Excl. fee