Fotografiecafé | Bob Luijks

  • Fotografiecafé

Bob is fulltime professioneel natuurfotograaf uit het prachtige Limburg. Vanaf zijn geboorte in 1980 was hij altijd al graag buiten. Eerst om het buiten zijn, later vanuit een interesse over het hoe, wat en waarom.

Deze interesse gaat niet alleen uit naar de dieren- en plantenwereld, maar vooral ook naar de achtergronden van het landschap. Deze kennis en interesse zie je tegenwoordig terug in de foto’s van Bob.

Bob is autodidact en raakte ongeveer 15 jaar geleden besmet met het fotografievirus. Waar het aanvankelijk ging om het vastleggen van zijn waarnemingen, wilde Bob al snel meer: de natuur naast de deur van haar mooiste kant laten zien. In de fotografie kun je Bob het best typeren als een duizendpoot. Het fotograferen vormt slechts een vertrekpunt voor alle andere activiteiten en werkzaamheden, zoals het schrijven van tijdschriftartikelen en boeken, het vormgeven daarvan, het overdragen van zijn passie via workshops, fotosafari’s en presentaties.

Bob publiceerde diverse fotoboeken in eigen beheer en werkte reeds aan enkele tientallen andere boeken mee. Medio 2015 zei Bob vaarwel tegen zijn vaste baan als landschapsarchitect en stortte hij zich vol op zijn passie. Sinds 2018 is Bob hoofdredacteur van Natuurfotografie Magazine. Tijdens zijn presentatie zal Bob een brede selectie van zijn werk laten zien.

Tickets Excl. fee