D66 Goirle | Brabant in Europa!

do 30 mei 2024 | 19.30 uur | Kapel
  • Gastprogramma
  • Lezing

In aanloop naar de Europese verkiezingen organiseert D66 Goirle een informatieve bijeenkomst over Brabant in Europa: Hoe wereldgebeurtenissen ons beïnvloeden.

Onze Europese identiteit is een terugkerende vraag, vooral tijdens crisistijden. De komende jaren wil de EU tot een gezamenlijke visie te komen over haar eigen waarden en identiteit. Het debat kent al een lange voorgeschiedenis en vormt een uitdaging voor Europese, nationale en lokale politici.

Wat is Europa voor jou?
Identiteit hangt sterk samen met onze komaf en de omgeving waar we vandaan komen. Welke elementen van de Europese identiteit ervaren we als ‘van hier’ en kunnen we relateren aan Brabant. Wat betekent het om als Brabander ook Europeaan te zijn en op welke manier kunnen we in Europa tot een rechtvaardige integratie komen? Niet kijken naar tegenstellingen, maar hoe doen we het samen? En welke eigen missie zou je willen vormgeven?

Op donderdag 30 mei bent u van harte welkom. Vanaf 19:30 uur ontvangen wij Afke Groen, directeur van de Mr. Hans van Mierlo Stichting en één van de auteurs van 14 missies voor Europa. Daarnaast ontvangen we Joris Melman, een man met een missie en onze special guest met uitzicht op een zetel in het Europees parlement.
Zij nemen u mee in gesprek over onze gezamenlijke Europese identiteit.

Deze avond is vrij toegankelijk; aanmelden via janneke.vdenhout@d66goirle.nl wordt gewaardeerd.

Tickets Excl. fee

ZIE OMSCHRIJVING