Besouw Live! met Roel Spanjers

zo 31 oktober 2021 | 16.00 uur | Foyer
  • Muziek

Dit najaar elke laatste zondag van de maand: Besouw Live! De perfécte zondagmiddag: met live muziek in de Foyer!

Voor deze tweede editie verwelkomen we Roel Spanjers!

Pianist, Hammond-organist en zanger Roel Spanjers is als professioneel muzikant al vele jaren actief in de Nederlandse ‘Roots’ muziekwereld. Hij speelde, nam op en tourde met uiteenlopende artiesten als: Luther Allison, Smokey Wilson, JW Roy, Terry Evans, Frédérique Spigt, Dayna Kurtz, Roscoe Chenier, Malford Milligan en Ricky Koole & Leo Blokhuis.

Daarnaast was hij zowel live als in de studio sinds jaar en dag toetsenist en vast bandlid van NORMAAL. Spanjers is sessie-muzikant en free-lancer maar heeft ook een eigen band: Sunset Travelers. In 2006 bracht hij het veelgeprezen solo-album “Birdcatcher” uit.

Vandaag speelt hij nummers van zijn solo-programma NEW ORLEANS PIANO. 

De Amerikaanse stad New Orleans, ‘The Big Easy’, is een echte smeltkroes van culturen en staat daardoor aan de wieg van vrijwel alle Amerikaanse muziek. Muzikant (en historicus) Roel Spanjers neemt u mee op muzikale rondreis langs de klanken en ritmes van New Orleans. Een echte pianisten-stad en dat treft: Spanjers heeft op piano de specifieke, rollende Sound van New Orleans helemaal in de vingers. Hij heeft daarvoor in het Zuiden van de VS rondgekeken, goed geluisterd en bovendien: gespeeld en getourd met lokale helden. Roel vertelt over de muzikale en culturele geschiedenis van de stad. Belangrijke songs en illustere figuren als Jelly Roll Morton, Fats Domino en Dr. John komen langs. In ieder geval wordt het een sfeervol, informeel optreden waarbij het publiek meeleeft en vragen kan stellen.

 

Prijs: € 7,50 incl. reserveringskosten en 1 consumptie p.p.

 

Noteer de volgende data van Besouw Live! ook alvast in je agenda:

zondag 28 november

zondag 26 december

en houd de website in de gaten voor start verkoop en programma!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 6,50