Benefietmiddag voor St. Ibhongo

zo 01 oktober 2023 | 15.00 uur | Kapel
  • Gastprogramma
  • Muziek
  • Special

Een warme en liefdevolle middag waarvan de opbrengst voor Stichting Ibhongo is.

De mooie a capella zang van vocaal ensemble s’OTTOvoces wordt in dit programma gecombineerd met gedichten uit de dichtbundel “Geluk sluipt naar binnen” van Marieke Oostenenk uit Goirle.

Vocaal ensemble s’OTTOvoces werd opgericht in 2009 en bestaat uit acht enthousiaste en ervaren zangers. Het ensemble wil mensen verrassen en verbinden door middel van muziek: ‘we staan letterlijk dicht bij ons publiek en maken zowel oude als nieuwe vocale muziek toegankelijk.’

We zijn heel blij dat het ensemble al voor de vierde keer een benefietconcert houdt voor de stichting!

Klik HIER voor een voorproefje!

 

 

Marieke Oostenenk is kunstenares (beeldhouwen/schilderen) en heeft in 2021 een gedichtenbundel uitgebracht, geschreven tijdens een revalidatieproces na een ernstig ongeluk. Dat je leven zomaar overhoop gegooid kan worden, werd voor mij een bikkelharde realiteit na een verkeersongeval in 2017. Ik veranderde van vrolijk valide naar moedeloos mindervalide, totdat ik mijn oude hobby weer oppakte en gedichten ging schrijven: over verdriet en vreugde, machteloosheid en moed, natuur en cultuur. Zo ontstond mijn levensmotto: “Alles komt goed, maar anders”. Deze tekst is het voorwoord van de gedichtenbundel: “Geluk sluipt naar binnen”. Het zijn herkenbare gedichten over pijn en strijd, maar ook over de schoonheid van het leven, de verrassingen in de natuur, liefde en vriendschap.

Marieke draagt gedichten voor uit deze bundel en enkele nieuwe.

Bekijk hier een voorproefje:

 

Toegangskaarten à € 15 (incl. koffie/thee in de pauze) zijn verkrijgbaar via de site van StichtingIbhongo.nl of aan de deur!

 

Over Stichting Ibhongo

Wist je dat 60 procent van de kinderen in Zuid-Afrika onder de armoedegrens leeft? Pas wanneer een kind een veilige plek heeft om te wonen kan het zich goed ontwikkelen. Stichting Ibhongo steunt de bevolking van township Masiphumelele (Masi) met projecten gericht op de ontwikkeling van het kind. Dit doen we samen met lokale partners in Zuid-Afrika. Wilde Ganzen benoemde Ibhongo tot ambassadeur wereldburgerschap 2023.

Ons toekomstbeeld: Kinderen in Masi groeien op tot volwassenen die trots zijn (Ibhongo betekent ‘trots’ in lokale taal Xhosa) op hun afkomst, hun eigen cultuur en zichzelf.

Wat doen we nu?: Elk kind verdient een veilige plek om te leren en te leven. Dat bereiken we alleen samen. Ibhongo ziet de kracht en de passie van de inwoners van Masi. De kracht om te investeren in de toekomst en om alles te geven. De lokale bevolking staat aan het roer, wij ondersteunen met kennis, geld en onze handen. Zo geven we kinderen kansen om zich te ontwikkelen tot wat het graag wil zijn: de beste versie van zichzelf.

 

ibhongo

 

Tickets Excl. fee

ZIE OMSCHRIJVING