Anneloes Timmerije – Literair interview

vr 16 september 2022 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Gastprogramma
  • Literair interview

Anneloes Timmerije (1955) is journalist en auteur van literaire en historische non-fictie, zoals de achterkant van haar roman, De mannen van Maria vermeldt.

Zij is op vrijdag 16 september 2022 de gast van de Literaire kring Goirle, in de kapel van CC Jan van Besouw, om te vertellen over haar roman De mannen van Maria.

Anneloes Timmerije (1955) is journalist en auteur van literaire en historische non-fictie, zoals de achterkant van haar roman De mannen van Maria vermeldt. Zij is op vrijdag 16 september 2022 de gast van de Literaire Kring Goirle, in het CC Jan van Besouw, om te vertellen over haar roman, De mannen van Maria (2019).

De auteur presenteert in een monoloog de hoofdpersoon van deze interessante roman: Mari van Aelst, die als jong meisje naar de Oost wordt gestuurd, Batavia, anno 1625, als huwelijkswaar, om te baren ….  Haar leven verloopt evenwel anders. Een huwelijk, weduwe, een tweede huwelijk, ze is bij lange na niet meer armlastig. Ze valt op en trouwt uiteindelijk met Antonio van Diemen, de latere gouverneur-generaal van Oost-Indië. Na zijn overlijden vertrekt ze als een vermogende vrouw naar de Nederlanden. Daar ontmoet ze ook de blinde fluitist en klokkenist Jacob van Eijck, geboren in Heusden, naar verluidt. Vandaag de dag wordt Jacob van Eijck wel eens de ‘Rembrandt‘ van de muziek genoemd. Maria van Aelst behoorde tot de honderd rijksten in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Na haar overlijden, in 1674, werd haar lichaam bijgezet in de Utrechtse Nicolaïkerk.

Na haar monoloog interviewt Joost Minnaard de auteur. In dit interview ook ruime aandacht voor het schilderij van Rembrandt dat de omslag van het boek siert. Kortom een interessant boek waarover het nodige valt te vertellen.

Aanvang 20:00 uur.

Kaartjes verkrijgbaar via een mail naar penningmeesterLKG@kpnmail.nl of bij de kassa van JvB en bij  boekhandel Buitelaar. Kosten €10, leden LKG gratis.

 

Tickets Excl. fee

Prijs: € 10,00