Yora Rienstra | Up

vr 10 januari 2020 | 20.30 uur | Theaterzaal
  • Toneel

‘UP’ is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van ‘PAAZ’, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer.

Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. In ‘UP’ krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan.


INLEIDING

Gevaarlijk, gek, irritant, dom of een aansteller… Tegen welke vooroordelen loop je zoal aan als je een psychische aandoening hebt? En wat voor impact heeft dat op je? In de inleiding voorafgaand aan de theatervoorstelling UP kun je er alles over horen. Eén of twee ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma doen dan namelijk wat veel anderen niet durven: praten over de psychische aandoening die ze hebben (gehad). Ze delen hun persoonlijke ervaringen met discriminatie en stigma en gaan graag met je in gesprek. Kom naar de inleiding en stel alle vragen die je nooit eerder durfde te stellen!

Samen Sterk zonder Stigma streeft naar een samenleving waarin iedereen, ongeacht zijn of haar psychische aandoening, zich volwaardig voelt en ook zo wordt behandeld.

De inleiding is gratis. Graag wel vooraf aanmelden via publiciteit@janvanbesouw.nl


RECENSIES

Theaterkrant
“De ingetogen vorm van ‘UP’ bouwt op het acteerwerk van Yora Rienstra, die op indrukwekkende wijze vorm geeft aan haar personage in ontkenning.”

“Dubbel de moeite waard om te gaan bekijken.”

Theaterparadijs ★★★★
“Hoe Rienstra haar karakters in deze voorstelling tot leven laat komen getuigt van een bijzonder talent.”
“De voorstelling “Up” geeft op indringende en mooie manier een goed beeld van hoe de psyche kan werken bij een manisch depressieve patiënt.”
“Het spel van Rienstra zorgt ervoor dat mijn aandacht voor de flinke lappen tekst geen moment verzwakt.”
“Met “Up” hoop ik dat Rienstra bij haar publiek ook het taboe wat er rust op psychologische ziekten, iets kan doorbreken.”

I love theater
“Yora Rienstra houdt je anderhalf uur in haar greep.”


incl. pils/wijn/fris na afloop

Tickets Excl. fee

Prijs: € 21,50