Visages Villages | Beschouwfilm

di 09 april 2024 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Beschouwfilm
  • Film

In deze documentaire/roadmovie trekken regisseuse en fotografe Agnès Varda en eigenzinnige kunstenaar JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken.

De twee reizen door Frankrijk en ontmoeten er mensen van het platteland, ieder vanuit zijn eigen kunstbeleving. Er wordt naar de bewoners geluisterd en ze worden gefotografeerd. Tijdens de draaiperiode groeit de vriendschap tussen Varda en JR, ondanks hun verschillen.

Regisseuse en fotografe Agnès Varda  is een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo. Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig. Hun belevingswerelden komen samen in VISAGES VILLAGES (FACES PLACES). Ze laten zich leiden door toeval, passie en intuïtie.

Het voormalige boegbeeld van de nouvelle vague (Agnès) en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar (JR) vullen elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie.

VISAGES VILLAGES (Engelse titel: FACES PLACES) won op het filmfestival van Cannes 2017 de l ’Œil d’or voor Beste Documentaire en kreeg de publiekprijs in Toronto. De documentaire, door Vrij Nederland bestempeld als ‘een van de liefste films van het jaar’, is in Nederland op het IDFA in première gegaan.

Oorsprong: Frankrijk (2017)
Geregisseerd door: JR en Agnès Varda (o.a. LES GLANEURS ET LA GLANEUSE, LES PLAGES D’AGNÈS).

Beschouwfilms worden voorafgegaan door een korte introductie van een van de leden van de werkgroep Beschouwfilms.

De voordelige Strippenkaart is ook weer te koop bij de Theaterkassa in de Foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)! Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms, Cine Live en Opera op Grootbeeld!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00