The reason I jump [2020] | Beschouwfilm

di 01 april 2025 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Beschouwfilm
  • Film

The Reason I Jump is gebaseerd op het boek van Naoki Higashida. De documentaire gaat over de belevingswereld van niet-sprekende kinderen met autisme. 

Deze documentaire is gebaseerd op het gelijknamige boek, dat in 2007 door de destijds vijftienjarige Naoki Higashida werd geschreven. De Japanner, die zelf een non-verbale vorm van autisme heeft, maakt in het boek duidelijk hoe het is om niet te kunnen praten terwijl je wel veel te zeggen hebt.
De documentaire volgt verschillende kinderen over heel de wereld, die allemaal op hun eigen manier omgaan met deze vorm van autisme. Passages uit het boek, die overeenkomen met de ervaringen van de gefilmde families, worden mooi voorgelezen.

De film heeft verschillende nominaties op haar naam staan en won 8 keer op internationale filmfestivals, waaronder de publieksprijs op het Sundance Festival in 2020.

Genre: Documentaire

Duur:  79 minuten

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Jerry Rothwell

Met onder meer: Donna Budway, Emma Budway & Jeremy Dear

Beschouwfilms worden voorafgegaan door een korte introductie van een van de leden van de werkgroep Beschouwfilms.

 

De voordelige Strippenkaart is ook weer te koop bij de Theaterkassa in de Foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)! Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms, Cine Live en Opera op Grootbeeld!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00