Steven Pont | Zelfbeeld van een jong kind

ma 22 januari 2024 | 19.30 uur | Theaterzaal
  • Gastprogramma
  • Lezing

Samen Buurten organiseert een lezing van Steven Pont over ‘Zelfbeeld van een jong kind’.

Deze lezing is onderdeel van het professionaliseringsaanbod wat door Samen Buurten wordt georganiseerd voor onderwijsprofessionals en ketenpartners in Goirle, Riel en Alphen, gefinancierd door NPO middelen vanuit de gemeente Goirle en Alphen Chaam.

Bij deze bijeenkomst zijn ook ouders uitgenodigd. Uitnodigingen zijn verstuurd via kinderopvang, scholen en gemeente. Heeft u deze niet ontvangen, zie dit bericht dan als uitnodiging, u kunt zich aanmelden via www.samenbuurtenvoorouders.com

Het zelfbeeld van een kind is van invloed op het welzijn, de ontwikkeling en het gedrag van een kind. Onze kinderen worden niet met een zelfbeeld geboren. Dat zelfbeeld wordt vooral door de omgeving gemaakt. Een positief zelfbeeld zorgt voor een gevoel van eigenwaarde en een stevige basis.

Hoe kunnen wij als ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten een positieve invloed hebben op de manier waarop een kind over zichzelf denkt en hoe het kind in de wereld staat? De kwaliteit van de relatie die een kind heeft met zijn of haar omgeving is immers van invloed op het zelfbeeld en het gedrag van een kind. Steven Pont vertelt hier meer over in zijn lezing.

De kracht ligt in het samen doen. Daarom nodigen we naast onderwijsprofessionals en ketenpartners óók alle ouders van kinderen uit Goirle, Riel en Alphen van harte uit om op maandag 22 januari in het Jan van Besouw in Goirle of op dinsdag 4 juni in Cultureel Centrum Den Heuvel in Alphen aan te sluiten bij de lezing van Steven Pont.

De lezing is gratis en bedoeld voor ouders uit Goirle, Riel en Alphen. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Na afloop is er gelegenheid om na te praten (eventueel onder het genot van een drankje op eigen kosten) in de foyer met aanwezigen uit onderwijs, zorg en hulpverlening uit onze buurt Goirle, Riel & Alphen.

Voor deze avond moet er worden ingeschreven via www.samenbuurtenvoorouders.com

Hier vindt u ook meer informatie over ‘Samen Buurten’.

 

Steven Pont

Alles wat Steven Pont doet, is opgebouwd rond twee thema’s; de (ontwikkelings)psychologie en de systeemtheorie. In 1992 studeerde Steven af als ontwikkelingspsycholoog aan de UvA en in 2002 als systeemtherapeut bij het NISTO. Later kwamen daar mediation (NIP) en socratische gesprekstechnieken (FIP) nog bij. Maar de basis bleef steeds deze twee invalhoeken: de (ontwikkelings)psychologie, die gedrag meer vanuit het individu beschrijft en de systeemtheorie, die  juist het belang van de sociale omgeving meer benadrukt.

Steven Pont is op veel gebieden actief, zowel als docent en therapeut, maar ook als auteur van boeken, columns en artikelen.

 

Tickets Excl. fee

ZIE OMSCHRIJVING