Senioren Goirle | Lezing: De dynamiek van het Koreaanse schiereiland

ma 19 februari 2024 | 14.00 uur | Kapel
  • Gastprogramma
  • Lezing

Is het traditionele beeld dat wij voor ogen hebben als we aan het Koreaanse schiereiland denken accuraat, en sinds wanneer is dat beeld bepalend geweest voor de identiteit van de landen daar?

In deze lezing door Elmer Veldkamp (universitair docent Koreastudies) kijken we naar de recente geschiedenis, het dagelijkse leven in en de verhoudingen tussen Zuid- en Noord-Korea. Na een korte introductie over Koreaanse geschiedenis en cultuur beginnen we in de vroege twintigste eeuw, wanneer het Koreaanse schiereiland na decennia kolonisatie door Japan en de daaropvolgende Korea-oorlog in tweeën wordt opgedeeld.

Vervolgens kijken we naar de economische ontwikkeling van de beide landen en de manier waarop zij in de wereld zijn komen te staan. Tijdens deze tijdreis naar het heden komen onderwerpen zoals de levensstandaard, sociale voorzieningen, werk, politiek en andere zaken aan bod die de inwoners van het schiereiland en de landen eromheen bezighouden.

Elmer Veldkamp is universitair docent Koreastudies aan de Universiteit Leiden. Daar geeft hij college over (beeldvorming van) hedendaagse Koreaanse cultuur en erfgoed en materiële cultuur.

Kosten: € 6,00 voor leden; voor niet-leden € 8,00.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar kenniskring@seniorengoirle.nl

 

Tickets Excl. fee

ZIE OMSCHRIJVING