Pieter Jouke | Sluikstort

za 20 januari 2024 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Cabaret

Sluikstort is Pieter Joukes zevende voorstelling. En zoals hij altijd zegt: “Ik maak eerst zes oefenvoorstellingen.” Dus eigenlijk kan het niet anders dan dat dit zijn meest bijzondere voorstelling wordt…

Jouke excelleerde op de buis bij het oneliners gezelschap van ‘Pieter Jouke dames en heren’ Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio- en TV-programma’s: Pieter werkt mee aan ‘Dit Was Het Nieuws’ en eerder aan het satirische programma ‘Zondag Met Lubach’ en ‘De Avondshow met Arjen Lubach’ (VPRO). Ook was hij te horen bij ‘De Taalstaat’, bij GIEL op VERONICA. Jouke is één van de drie breinen achter Buro Renkema. Verder maakt hij deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) waarmee ze in de theaters spelen.

Op 18 januari gaat de voorstelling in première in de Kleine Komedie in Amsterdam en vervolgens staat ‘ie bij ons!!

 

Dolf Jansen over Pieter Jouke: “Ga die man zien!”

NRC: **** “Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn, taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn”. ”… zijn associaties zijn geestig en vindingrijk…”

Theaterkrant over zijn vorige voorstelling ‘Laars lappen’: Jouke verzuchtte eens dat hij van zijn beroep z’n hobby had gemaakt. Met ‘Laars lappen’ moet die situatie nou toch eens echt afgelopen zijn, want Pieter Jouke is niet alleen heel grappig, maar ook heel goed”.                                                                                

Daniël Arends over Pieter Jouke: “Hij is briljant…zorg dat je er bij bent…mis het niet”. 

Tickets Excl. fee

Prijs: € 19,50