Petra Berger en Amici | Passione Italiana

  • Muziek

Italië en passie worden vaak in één adem genoemd. Bij Italië denk je aan azuurblauwe kusten, spectaculaire landschappen, de rijke cultuur en tradities, de goddelijke keuken en met name aan de muziek! Al eeuwenlang wordt in Italië prachtige muziek gemaakt. Van de opera’s in het Scala in Milaan, het Festival van San Remo tot de betoverende Italiaanse filmmuziek. Niet voor niets wordt het Italiaans vaak de meest muzikale taal ter wereld genoemd.

PASSIONE ITALIANA is een reis naar de ziel van Italië met prachtige muziek en boeiende verhalen. Petra Berger brengt een unieke mix van befaamde Italiaanse aria’s, pophits, filmmuziek en eigen repertoire. Van Puccini tot Bocelli en van Caccini tot Cocciante.

Grote klassiekers zoals O Mio Babbino Caro en Caruso, hits en duetten uit de popmuziek zoals La Solitudine en Vivo per lei, cross-overnummers zoals Spente le Stelle en Con te Partiro, prachtige werken van Ennio Morricone en eigen repertoire zoals Terra Promessa.

De grote passie van Petra Berger is zingen. Ze wordt geroemd om haar kristalheldere stem en de schijnbaar moeiteloze wijze waarop ze klassiek repertoire combineert met lichte muziek. Op haar met goud en platina bekroonde albums zong zij al veelvuldig in het Italiaans. Haar internationale doorbraak kwam met de single Terra Promessa en vervolgens zong zij duetten met Andrea Bocelli en Alessandro Safina.

Nu wijdt zij voor het eerst een heel album en een theaterconcert aan het Italiaanse lied.

Zij wordt ondersteund door een live band met veelzijdige Italiaanse musici, onder wie de getalenteerde zanger en pianist Alessandro Neri. Alessandro heeft twee grote liefdes in zijn leven; muziek en koken. Hij studeerde piano aan het Conservatorio Guiseppe Verdi in Milaan en behaalde daar ook de titel van chef-kok aan de Accademia Italiana Chef. Vol vuur vertelt hij over de authentieke Italiaanse keuken en de eeuwenoude tradities.

Tickets Excl. fee