Paul van Kemenade [diverse ensembles] – met Harm Kolen

  • Jazz
  • Muziek

Vandaag vindt er een bijzonder jazzconcert plaats!

Altsaxofonist, componist, producer, workshopleider én festivalorganisator Paul van Kemenade treedt op met 2 ensembles met als speciale gastsolist Harm Kolen uit Goirle!

Paul van Kemenade zit al meer dan 40 jaar in het jazz vak. Hij wordt gezien als exponent van de Tilburgse school die de nadruk legt op lyrisch spel. Hij speelde met zeer uiteenlopende groepen, van Zuid-Afrikaanse muziek tot aan herinterpretaties van 15 en 16e eeuwse muziek.

Three Horns and a Bass is het ensemble met Louk Boudesteijn (trombone), Angelo Verploegen (flügelhoorn), Wiro Mahieu (contrabas) en Paul zelf op altsaxofoon. Zij spelen Paul van Kemenades harmonieuze, speelse en ritmische composities haarzuiver en strak uitgevoerd, met sterke collectieve improvisaties.

Het Zuid Nederlands Workshoporkest is een orkest voor jonge musici van 15 tot 25 jaar onder leiding van Jeroen Doomernik en Paul van Kemenade.

Als speciale gastsolist treedt Harm Kolen op. Hij is wereldmuziek- & jazzviolist, componist en improvisator. En hij komt uit Goirle! Hij stelt zichzelf voor:

“Mijn naam is Harm Kolen, getogen in Goirle en ik ben violist/componist. Al sinds ik op mijn vijfde de klank van de viool heb ontdekt, probeer ik deze te combineren met verschillende muziekstijlen. Van jazz, klassiek tot pop en wereldmuziek, niets is te gek!

Meerdere malen bracht ik samen met het Nederlands Blazers Ensemble in eindronden van hun compositiewedstrijd eigen composities ten gehore en in 2020 ontving ik van het Ricciotti Ensemble een eervolle vermelding voor het stuk ‘Chaises Musicales!’.

Op 5 Februari mag ik samen met Paul van Kemenade spelen in het Jan van Besouw, waar ik onwijs veel zin in heb en ik hoop je daar te zien!”

 

 

Dit concert stond gepland op 5 februari maar is ivm de huidige corona-maatregelen uitgesteld naar deze datum. Kaartkopers zijn op de hoogte gebracht.

 

Tickets Excl. fee