Opvoedcircus | met Stine Jensen en Frank Meester

  • Special

+ Culituur | luxe borrelplank >>

Er zijn vast van die dagen dat je verlangt naar de tijd dat er slechts één opvoedbijbel was, die van Dr. Spock. Nu het wemelt van de opvoedadviezen, dringt de vraag zich op: wanneer doe je het goed als ouder? Hoe doe je dat, opvoeden?

Talloze boeken en opvoedgoeroes schetsen een spookbeeld. We zijn geneigd onze kinderen te veel te verwennen en te beschermen met ‘tefal-jongeren’ tot gevolg. Deze zijn snel gefrustreerd en vertonen manipulatief gedrag. Misschien wordt het tijd om de denkbeelden van verschillende filosofen weer eens tegen het licht te houden. Zoals die van Rousseau: je moet het kind alles zelf laten ontdekken.

Met humor en zelfspot banen de filosofen Stine Jensen (gescheiden, één dochter van zeven) en Frank Meester (getrouwd, twee zonen van begin twintig) zich in deze wervelende theatershow een weg door het opvoeddoolhof. Zij nemen oude en nieuwe denkers mee, van Rousseau en Kant tot De Beauvoir.

Zin om er even helemaal uit te zijn? Weg van de handenbindertjes, van de oeverloos, eindeloos en wezenloos schermkijkende pubers? Kom naar Het opvoedcircus!

In november 2017 verscheen eveneens het boek De opvoeders. Wat filosofie de schipperende ouder kan leren van Stine Jensen en Frank Meester.

Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker bij omroep Human. In de televisieserie Dus Ik Ben maakte ze in 2016 een aflevering over opvoeden. In 2015 werd haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? bekroond met de Zilveren Griffel. Frank Meester is filosoof, publicist en musicus. Hij publiceerde diverse boeken, waaronder de bestseller Meesters in de filosofie (samen met zijn broer Maarten). Hij schrijft daarnaast voor Filosofie Magazine, de Volkskrant en Trouw. Hij zingt en speelt contrabas en gitaar in Hot Club de Frank en THE MAESTROs.


incl. consumptie na afloop

Tickets Excl. fee