Opera op Grootbeeld | La Juive [de Jood] – Jacques Fromental Halévy

di 14 januari 2025 | 19.00 uur | Solvid Foundation Theaterzaal
  • Film
  • Opera

Deze opera, gecomponeerd door Halévy, neemt je mee naar het bruisende Parijs van de middeleeuwen, waar passie, verraad en tragedie samenkomen in een meeslepend drama. 

Het verhaal speelt zich af in het middeleeuwse Parijs, waar passie en verraad samenkomen in een aangrijpend drama rond Éléazar, een Joodse goudsmid. Wanneer zijn dochter Rachel verliefd wordt op prins Léopold, en verboden liefde en geheimen opborrelen, culmineert het verhaal in een hartverscheurende climax vol tragedie en wraak.

We zijn er bijzonder trots op dat we een speciale licentie voor vertoning hebben ontvangen van de productiemaatschappij, die is gevestigd in New York!

 

Door: Vienna State Opera / Wiener Staatsoper
Dirigent: Vjekoslav Sutej
Componist: Jacques Fromental Halévy
Libretto: Eugène Scribe
Oorspronkelijke taal: Frans
Ondertiteling: Duits

Jaar van uitvoering: 2004
Duur: 2 uur en 55 min

Met: Neil Shicoff e.a.

 

Met voorafgaand een inleiding!

Om de opera goed te kunnen volgen wordt er voorafgaand aan de opera een inleiding gegeven. Je wordt meegenomen door het verhaal van de opera en hoort allerlei weetjes en bijzonderheden omtrent de uitvoering. Goed voorbereid een opera beleven biedt vaak meer kijk- en luisterplezier, wij bevelen het bijwonen van de inleiding dan ook van harte aan!
De inleiding start om 19:00 uur en kan variëren in lengte afhankelijk van de productie. Je hebt toegang met je filmticket!

De inleidingen bij de opera’s worden sinds september 2023 verzorgd door operaliefhebber en -kenner Annekarien School-Cools. Zij is tevens al jarenlang bestuurslid van de Operaclub Nederland.
Samen met Henk Vleeschhouwer bereidt ze de avonden voor; hij is ook al jaren actief als bestuurslid van Operaclub Nederland en begeleidt de opera-avonden bij ons op technisch gebied! We zijn heel blij dat we hen ook voor dit seizoen weer mogen verwelkomen!

 

De voordelige Strippenkaart is ook weer te koop bij de Theaterkassa in de Foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)!
Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms (ca. 8 per jaar), Cine Live (ca. 4 per jaar) en Opera op Grootbeeld (ca. 4 per jaar)!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00