Opera op Grootbeeld | Il Trovatore [De troubadour] – Giuseppe Verdi

di 25 maart 2025 | 19.00 uur | Solvid Foundation Theaterzaal
  • Film
  • Opera

Deze operavoorstelling is een indrukwekkend, virtuoos en ontroerend schouwspel vol wraak, liefdesverdriet en bedrog.

“Il Trovatore” is een meeslepende opera die barst van passie, verraad en onvergetelijke muziek!
Het verhaal speelt zich af in het middeleeuwse Spanje en draait om de tragische liefdesdriehoek tussen de nobele ridder Manrico, de mooie Leonora en de wraakzuchtige graaf di Luna. De mannen dragen een geheim met zich mee dat later onthuld wordt. Met een afloop van jewelste.

 

Door: Parma Teatro Regio Orchestra & Chorus
Dirigent: Yuri Temirkanov
Componist: Giuseppe Verdi
Libretto: Salvatore Cammarano
Oorspronkelijke taal: Italiaans
Ondertiteling: Duits

Jaar van uitvoering: 2013
Duur: 2 uur en 20 min

Met: Deyan Vatchkov, Marcelo Alvarez, Claudio Sgura, Mzia Nioradze e.a.

 

Met voorafgaand een inleiding!

Om de opera goed te kunnen volgen wordt er voorafgaand aan de opera een inleiding gegeven. Je wordt meegenomen door het verhaal van de opera en hoort allerlei weetjes en bijzonderheden omtrent de uitvoering. Goed voorbereid een opera beleven biedt vaak meer kijk- en luisterplezier, wij bevelen het bijwonen van de inleiding dan ook van harte aan!
De inleiding start om 19:00 uur en kan variëren in lengte afhankelijk van de productie. Je hebt toegang met je filmticket!

De inleidingen bij de opera’s worden sinds september 2023 verzorgd door operaliefhebber en -kenner Annekarien School-Cools. Zij is tevens al jarenlang bestuurslid van de Operaclub Nederland.
Samen met Henk Vleeschhouwer bereidt ze de avonden voor; hij is ook al jaren actief als bestuurslid van Operaclub Nederland en begeleidt de opera-avonden bij ons op technisch gebied! We zijn heel blij dat we hen ook voor dit seizoen weer mogen verwelkomen!

 

 

De voordelige Strippenkaart is ook weer te koop bij de Theaterkassa in de Foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)!
Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms (ca. 8 per jaar), Cine Live (ca. 4 per jaar) en Opera op Grootbeeld (ca. 4 per jaar)!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00