OPERA CHOUTKARA, over heldinnen en sterke vrouwen

  • Gastprogramma
  • Opera

KLEURRIJKE MAMA’S TILBURG presenteert: OPERA CHOUTKARA, over heldinnen en sterke vrouwen

Het verhaal van deze opera gaat over levenskracht en veerkracht én over hoop en moed.

De Mama’s zingen en vertellen op hun eigen enthousiaste wijze over hun heldinnen en over de sterke vrouwen die ze zelf zijn.
De opera is ontstaan uit teksten en liederen die gebaseerd zijn op het persoonlijke leven van de Mama’s. Het gaat over feest, liefde, heimwee, dromen, eenzaamheid, verbondenheid en saamhorigheid.

Een prachtige sprankelende voorstelling in de vorm van Heldinnenmonologen!

Opera Choutkara is een bijzonder project van het Tilburgse Verhalenkoor De Kleurrijke Mama’s. Vanwege het tienjarig bestaan werd een opera geschreven over kracht en verbondenheid, maar vooral over de heldinnen die de leden zelf zijn geworden.
Na de try-out in november 2019 was het de bedoeling om in 2020 met de opera op de planken te staan. Maar helaas legde de coronapandemie het hele leven stil. De ‘coronajaren’ hebben grote invloed op het koor gehad.

Toen in februari 2022 eindelijk de repetities weer begonnen, bleek dat de samenstelling van het koor totaal was veranderd. Maar de Mama’s hadden hun veerkracht niet verloren. Al snel werd besloten om het operaproject weer op te pakken.

In het verhaal over kracht en verbondenheid was het niet mogelijk voorbij te gaan aan de coronaperiode. Hierover schreven de Mama’s nieuwe teksten die op een speelse manier in de voorstelling zijn verwerkt.

 

Een bijzondere voorstelling dus!

 

Artistieke leiding en regie: Lizet van Beek

Hoofdrol: Kleurrijke Mama’s Tilburg

Met medewerking van:

• Gelegenheidskoor De Kleurrijke Louises (zangleerlingen van Louise Donker)

• Muzikaal ensemble

Tickets Excl. fee