Misbehaviour [2020] | Beschouwfilm

di 04 februari 2025 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Beschouwfilm
  • Film

Misbehaviour is een komedie-dramafilm die zich afspeelt in 1970. Een groep vrouwen bedenkt een plan om de Miss World-verkiezing in London te verstoren. 

Sally Alexander studeert geschiedenis aan het University College in London. Ze ontmoet Jo Robinson nadat ze haar heeft geholpen een arrestatie te ontwijken voor het bekladden van een seksistische billboard-advertentie. Jo stelt Sally voor aan een vrouwengroep die werkt aan een plan om een protest te organiseren tijdens de Miss World verkiezing van 1970.
De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. De Amerikaanse comedy legende Bob Hope wordt ingehuurd om het evenement te presenteren.
Samen met Miss Zuid-Afrika Pearl Jansen, Miss Grenada Jennifer Hosten en Miss Zweden Marjorie Johansson bedenken ze een plan om de live-uitzending van de Missverkiezing te verstoren. Die avond wordt geschiedenis geschreven.

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is geregisseerd door meervoudig BAFTA award winnaar Philippa Lowthorpe.

Filmposter misbehaviour

Genre: Drama / Comedy

Duur:  106 minuten

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk

Geregisseerd door: Philippa Lowthorpe

Met onder meer: Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Rhys Ifans en Jessie Buckley

 

Beschouwfilms worden voorafgegaan door een korte introductie van een van de leden van de werkgroep Beschouwfilms.

 

De voordelige Strippenkaart is ook weer te koop bij de Theaterkassa in de Foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)! Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms, Cine Live en Opera op Grootbeeld!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00