Literair Boekenweek Interview | Pieter Waterdrinker

di 14 maart 2023 | 20.00 uur |
  • Gastprogramma
  • Literair interview

 Pieter Waterdrinker (Haarlem, 17 oktober 1961) is een Nederlandse schrijver en journalist. Hij groeide op in een familiehotel in Zandvoort en heeft Russisch, Frans en Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Na zijn studies heeft hij lange tijd op de Canarische Eilanden gewoond en werkte hij als journalist voor onder meer De Telegraaf, de VPRO, en Vrij Nederland. In 1996 vestigde de auteur zich in Rusland, waar hij in hoog tempo onder de achternaam van zijn moeder zijn boeken begon te publiceren die opvielen door de on-Nederlandse thematiek en toon.

Hij debuteerde in 1998 met de roman Danslessen, die onmiddellijk met veel lof werd ontvangen. Daarna volgden de romans Liebmans ring en Een Hollandse romance, en de verhalenbundel Montagne Russe. De doorbraak kwam met de roman Duitse bruiloft, dat werd vertaald in het Engels, Duits en Russisch werd genomineerd voor de Gerard Walschapprijs.

Waterdrinker kent het moderne Rusland als geen ander en zijn habitat speelt dan ook altijd een grote rol in zijn werk. Hij woont al twintig jaar samen met de Russische filologe en kookboekenschrijfster Julia Klotchkova, afwisselend in Moskou en Sint-Petersburg.

Een aantal van zijn recente werken zijn: De Correspondent (2014), Tsjaikovskistraat 40 (2017), Een dame in Kislovodsk (2018), De rat van Amsterdam (2020) en Biecht aan mijn vrouw (2022).

 

Pieter Waterdrinker, een schrijver om nader kennis mee te maken!

U kunt het allemaal meemaken en beleven, Joost Minnaard zal hem interviewen.

Voor de leden van de Literaire Kring Goirle is de toegang gratis. Voor niet-leden €10,00.

 

NB. Pieter Waterdrinker komt in plaats van Tommy Wieringa, die eerder aangekondigd stond.

 

Tickets Excl. fee