Lezing ‘Medicijnen: meer is niet altijd beter!’ | KBO Goirle – Kenniskring

ma 07 november 2022 | 14.00 uur | Lokaal 1010
  • Lezing

‘Medicijnen: meer is niet altijd beter!’ door prof. dr. Marjan van den Akker

Een derde van alle patiënten in huisartspraktijken lijdt aan meerdere ziekten. Zij worden meestal behandeld door verschillende specialisten, die hun medicijnvoorschriften vaak niet voldoende op elkaar afstemmen. Niet alleen kan de pillenmix ernstige bijwerkingen hebben, veel patiënten zijn er ook ongerust over. Uit eerdere onderzoeken is bekend dat bij patiënten met meerdere ziekten, de situatie vaak kan worden verbeterd door met bepaalde
medicijnen te stoppen, maar soms ook door het voorschrijven van extra medicijnen.

Het onderzoek van Marjan van den Akker richt zich op op de (huisartsgeneeskundige) zorg voor mensen met meerdere chronische ziektes en hun (medicamenteuze) behandeling. Door het verder ontwikkelen en evalueren van interventies wil zij de zorg met en voor deze patiëntengroep verbeteren.
Prof. van den Akker zegt: “Ik vind het belangrijk om de wensen en leefomstandigheden van de patiënten bij beslissingen omtrent behandelingen te betrekken. In een gesprek met de arts moeten de voordelen en risico’s van een medicijn worden afgewogen en vervolgens wordt samen een besluit genomen.”

Marjan van den Akker is een internationaal erkend expert op het gebied van multimorbiditeit en polyfarmacie. Zij is verbonden aan het Instituut voor Huisartsgeneeskunde van de Goethe-universiteit in Frankfurt am Main (Duitsland) waar ze samen met artsen, apothekers, wetenschappers en medisch
assistenten werkt aan de verbetering van de medische zorg voor multimorbide (meervoudig zieke) patiënten.

Datum: maandag 7 november 2022
Tijd: 14.00 uur

Kosten: € 6,00
Belangstellende leden van de kenniskring kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar kenniskring.kbogoirle@gmail.com.
Uw aanmelding wordt definitief nadat u een bevestiging heeft ontvangen en het bedrag van € 6,- is overgemaakt. Betalingsinstructies ontvangt u in de bevestiging.

Tickets Excl. fee

ZIE OMSCHRIJVING