Koffie & Klassiek | Augustinas Eidukonis

zo 13 november 2022 | 12.00 uur | Kapel
  • Muziek

Augustinas Eidukonis, beschreven als een “wonderbaarlijk poëtische en scherpzinnige pianist” (Kieler Nachrichten), is een veelvuldig bekroonde musicus, die onlangs nog de Possehl Muziekprijs in Lübeck won in 2021.

Op deze datum stond oorspronkelijk Nikola Meeuwsen gepland. Helaas ontvingen wij het bericht dat hij verhinderd is om te spelen bij ons op deze datum. 

Gelukkig hebben we een waardige vervanger gevonden: Augustinas Eidukonis.

Augustinas Eidukonis werd in 1995 geboren in Vilnius, Litouwen. Hij kreeg zijn eerste pianolessen toen hij 4 jaar oud was. Al tijdens zijn schooljaren werd hij door de Rostropovich Stichting uitgenodigd om deel te nemen aan een project voor begaafde jongeren (“National Pupils Academy”). Zijn pianostudie bracht hem vervolgens naar Duitsland. Hij studeerde eerst zijn Bachelor of Music aan de Hogeschool voor Muziek Lübeck, met als hoofdvak solo piano en piano pedagogie (klas van Prof. Konrad Elser). Daarna zette hij zijn studie voort en studeerde in 2022 af met een Master of Music (hoofdvak piano), eveneens aan de Hogeschool voor Muziek Lübeck, met topcijfers.

In 2017/18 studeerde hij in het kader van het Erasmus uitwisselingsprogramma bij Prof. Willem Brons aan het Conservatorium van Amsterdam en in 2020/21 aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris bij Prof. Marie-Josèphe Jude.

Als meervoudig prijswinnaar won hij onder meer de eerste prijs op het 58e concours “Possehl Musikpreis 2021” in Lübeck in 2021 en de tweede prijs op het XI Internationaal Concours “Lagnysur-Marne” in Frankrijk in 2017. In hetzelfde jaar won hij de “Steinway Förderpreis Klassik” bij Steinway & Sons Hamburg. Hij speelt regelmatig op festivals en geeft concerten in Litouwen, Polen, Frankrijk, Nederland en Duitsland.

 

Bij ons staat op het programma:

S. Bach. Preludium en fuga in E groot, BWV 878

 

L. van Beethoven. Sonate No. 8 in c klein op. 13 “Pathétique”

I. Grave. Allegro di molto e con brio

II. Adagio cantabile

III. Rondo: Allegro

 

Ravel. Miroirs

I. Noctuelles

II. Oiseaux tristes

III. Une barque sur l’océan

IV. Alborada del gracioso

V. La vallée des cloches

 

Programma: 

  • Foyer open vanaf 11.30 uur
  • Concert van 12.00 tot ca. 13.00 uur

Wist u dat:

  • Dit een concert is zonder pauze
  • Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang hebben met een kinderticket
  • Er tot 25 september ook een voordelig abonnement beschikbaar is? U betaalt dan voor 4 Koffie & Klassiek concerten de speciale prijs van 54 euro incl. fee, in plaats van 64 euro!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 15,00