Koffie en Klassiek op zondag | Hanne Steffers en Mark Beurskens

zo 26 september 2021 | 12.00 uur | Kapel
  • Muziek

Mark Beursgens (biografie)

Mark begon om 12 jaraige leeftijd met pianospelen. Tot en met zijn 18e kreeg hij les van Agnes van Dijk-Lengyel, onder wiens begeleiding hij zich verdiepte in zowel jazz als klassieke muziek.
Vervoglens studeerde Mark aan het Utrechts Conservatorum bij Prof. Alan Weiss en Prof. Sebastián Colombo en behaalde hij zijn Bachelor en master diploma’s. Op het concours Grand Dominique te Venlo behaalde hij in 2012 de derde prijs. Om zich nog verder te ontwikkelen vervolgde Mark zijn studi in Nürnberg aan de Hochschule für Musik bij Prof. Wolfgang Manz. In deze periode won hij de 2e prijs op de internationale pianocompettie ”Jeunesses International Music Competition DinuLipatti” te Boekarest. Mark Sloot zijn master ”konzertsolist” met hoge cijfers af en verhuisde vervolgens terug naar Nederland. Hij is sindsdien actief als pianodocent, pianist en dirigent. Hij heeft een grote voorliefde voor repertoire van Russische componisten en componisten die net als hij een affiniteit hebben met de lichte muziek. In mei 2018 voerde hij samen met de Roemeense Sibiu Stage Phillharmonic Orchestra de ” Rhapsody in Blue” uit van George Gershwin. Mark volgde masterclasses bij vele gerenommeerde masters onder wie Igor Roma, Vitaly Samoshko en Daniël Wayenberg.

Hanne Steffers (biografie)

Nadat ik in 2013 afstudeerde begon ik in hetzelfde jaar met mijn master met Jeroen Reuling en Rene Berman.

Toen ik als jong meisje in Drenthe kwam te wonen kreeg ik vrij snel een plek als celliste in het Jeugd Symfonie Orkest Drenthe. Later besloot ik auditie te doen voor het  Groot Entree Orkest waarin ik werd toegelaten en werd gecoacht door cellist Johan van Iersel, vervangend solo cellist Concertgebouw orkest. In 2007 speelde ik mijn eerste Cellosolo concert tijdens het Buxtehudeorkest project met groot koor.

Tijdens mijn studie vormde ik mijn ensemble Duo MODus en Het Trio en nam ik deel in 6 orkestprojecten o.l.v. Hans Leenders en Etienne Siebens.Waaronder het begeleiding orkest van 1e internationale harpconcours Nederland met artistiek leider Remy van Kesteren. Ik werd daarna meegevraagd voor een tournee  naar Italië met  het orkest I Romantici.
Na mijn periode met het orkestprojecten speelde ik mee in enkele beroeps begeleiding orkest. Verspreid in Europa heb ik een rij aan masterclasses kunnen volgen met Jaap KruithofDimtiri Fershtmann en Melissa Phelp ensemble coaching gehad met Jeroen den Herder, Kees Hülsmann, David Waterman, Paul Biss en Chris Duindam.

Tijdens mijn master studie vormde ik cello duo Two of a Kind met Sebastiaan van den Bergh. Als ensemble gaan we nu door het land en verzorgen wij op verschillende podia en in concertreeksen concerten met twee celli. In deze concerten proberen wij het grote bereik en de vele mogelijkheden van de cello ten gehore te brengen in bekende en minder bekende werken.

Om het vak cello doceren nog meer onder de knie te krijgen heb ik methodiek en didactiek gevolgd bij Els van Oldenbourgh, Matthias Naegele, Jeanny Beerkens. 

Tickets Excl. fee

Prijs: € 15,00